Precisament per la situació sanitària, econòmica, legislativa

Per a CCOO cal avançar i no suspendre la negociació del conveni d´hostaleria


El dia 25 de gener del 2022 va tenir lloc la primera reunió per a la negociació del Conveni Interprovincial d'Hostaleria de Catalunya, després que es constituís la comissió negociadora el passat dia 23 de novembre del 2021.


Aquesta reunió va ser en “comissió reduïda” a causa de la situació i les restriccions com a conseqüència de la pandèmia provocada per la Covid-19.

 

En aquesta reunió, la patronal del sector va plantejar suspendre les reunions tot esperant veure com evoluciona la situació sanitària i l'evolució del sector, així com per tenir més certeses sobre la reforma laboral, és a dir, si l'aprovarà el Parlament i si hi haurà modificacions.

 

Des de CCOO plantegem que la situació sanitària està millorant, que l'activitat econòmica també i que hi ha aspectes que podem anar negociant independentment de com sigui l'evolució tant de la pandèmia, del sector o com serà el text definitiu de la reforma laboral.

 

CCOO presentarem la plataforma reivindicativa a la propera reunió, però ahir ja vam anticipar algunes de les qüestions que volem tractar:

- Salari: matèria prioritària després de dos anys de congelació salarial i l'elevat índex de preus de consum. Millorar l'enquadrament d'alguns nivells retributius.

- Contractació: adaptació a la reforma laboral i desenvolupament d'alguns aspectes que afecten els contractes fixos discontinus.

- Externalitzacions: ampliar garanties d’aplicació del conveni dhostaleria a tots els llocs de treball.

- Formació: regular el dret a la formació per garantir la professionalitat al sector i la promoció professional.

- Ultraactivitat: tal com preveu la reforma laboral.

– Registre de la jornada laboral.

- Adaptació de la jornada laboral per a la conciliació de la vida laboral i familiar.

 

Estem esperant fixar una nova data per continuar les negociacions.

 

Des de CCOO pensem que cal abordar les qüestions salarials així com la millora de les condicions laborals de les persones treballadores del sector. La situació sanitària, econòmica i la pujada de l?IPC són elements que expliquen la necessitat d?avançar en la millora de les condicions de treball.

 

Seguirem informant!

 

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!

https://afiliat.ccoo.cat/