Aprovats dos reglaments sobre igualtat. CCOO fa una crida a les empreses per començar a negociar


El 13 d'octubre s'han aprovat en el Consell de Ministres dos reglaments per garantir la igualtat retributiva entre homes i dones i elaborar i registrar els plans d'igualtat, que completen la Llei Orgànica d'igualtat i el RDL 6/2019. Aquests reglaments van ser negociats i signats al 30 de juliol per les ministres de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i Igualtat, Irene Montero, la secretària d'Acció Sindical de CCOO, Mari Cruz Vicent, i la vicesecretària d'UGT.


La secretària d'Acció Sindical de CCOO, Mari Cruz Vicent, ja va destacar en l'acte de la signatura que aquests reglaments "són una bona eina per negociar amb garanties els plans d'igualtat i implantar el registre salarial en les empreses".

La secretària de Dones i Igualtat, Elena Blasco Martín, per la seva banda, ha assenyalat que "aquest acord és fonamental per avançar en igualtat".

Després de l'aprovació al Consell de Ministres del 13 d’octubre dels reglaments, les dues responsables sindicals han destacat la seva importància per a acabar amb les diferents bretxes que existeixen entre dones i homes, "consolidant una societat igualitària, lliure d'estereotips de gènere".

"Hem de redoblar els esforços per seguir avançant en les polítiques d'igualtat, consolidar els avenços i frenar qualsevol intent d'erosió dels drets i llibertats de les dones", ha subratllat Elena Blasco Martín. "Aquests dos reglaments pretenen contribuir-hi i suposen un avanç en aquesta direcció, fruit del compromís de seguir treballant amb determinació i amb urgència per contribuir a la igualtat entre homes i dones", postil·la per la seva banda Mari Cruz Vicent.

CCOO lamenta que les organitzacions empresarials abandonessin la taula de negociació d'aquests reglaments, perquè "la seva presència hagués demostrat un canvi en la cultura empresarial, un avanç en la democratització de les empreses, una aposta per la igualtat". Per això, el sindicat fa una crida a CEOE i CEPYME perquè a partir d'ara es sentin a negociar en les empreses l'aplicació del que s’ha aprovat.

CCOO Serveis Catalunya