La precipitació dels acomiadaments per emmalaltir es deu a una propera derogació del polèmic article pel nou govern espanyol

CCOO denuncia que MST Holding està executant acomiadaments per agafar la baixa mèdica


La direcció de MST Holding, empreses de telecomunicacions i de serveis d’atenció al client amb una plantilla de 400 persones, està executant un degoteig de deu acomiadaments des de desembre passat, coincidint que estaven de baixa mèdica o bé tornaven d’ella. L’empresa ha justificat aquests acomiadaments amb motius diversos, per la qual cosa CCOO denuncia aquesta disfressa i espera la seva nul·litat a través de les demandes individuals presentades en el jutjat.


CCOO convoca accions davant l’empresa, iniciant aquest proper dijous 6 de febrer amb una concentració davant la seu, Carrer del Comte d'Urgell, 240 a Barcelona, a partir de les 14 hores per denunciar aquest degoteig, reclamar a la direcció que aturi aquesta pràctica i la readmissió de les persones acomiadades.

Les dues primeres persones acomiadades se'ls hi va aplicar l’article 52 de l'Estatut dels Treballadors, en vigor des de la reforma laboral del 2012, després que el Tribunal Constitucional avalés l’extinció del contracte de treball per causes objectives tot i tractar-se de baixes mèdiques justificades. En els següents casos l’empresa ha donat altres motius per acomiadar a vuit persones més, argumentant "poca productivitat" o "motius disciplinaris" tot i coincidint que estaven o tornaven de baixa mèdica.

CCOO denuncia que aquestes pràctiques responen a una precipitació davant una esperada derogació del polèmic article que el nou govern espanyol s’ha compromès fer desaparèixer. Per a CCOO, a més a més, aquests acomiadaments de baix cost genera  incertesa laboral entre la plantilla, crea por en emmalaltir i agafar la baixa amb les greus conseqüències, que pot provocar, per a la pròpia salut i la de les persones del seu entorn.

CCOO Serveis Catalunya


Concentració davant MST Holding:
Carrer del Comte d'Urgell, 240 a Barcelona - Dijous 6 de febrer de 2020 a les 14 hores