CCOO denuncia que empreses de multiserveis que treballen per Europcar deixen als llimbs a més de 130 treballadors i treballadores


iCar prestava el servei de neteja i preparació dels cotxes d'Europcar fins al passat 18 de gener. L'empresa va assegurar que la plantilla se subrogaria en la nova empresa però aquesta no es fa càrrec dels i les treballadores, que el diumenge no van poder accedir als seus llocs de treball.


Uns 100 treballadors i treballadores a Barcelona i 32 a Madrid van veure negat el seu accés als seus centres de treball aquest diumenge per l'empresa Fleet Care Services S.L., actual encarregada del servei de neteja dels cotxes per Europcar. La nova empresa afirma que no tenen obligació de subrogar a la plantilla.

Des de CCOO denuncien l'actual situació de desprotecció de la plantilla, a la qual les empreses han deixat en un llimb legal on no poden accedir als seus llocs de treball i tampoc compten amb una carta d'acomiadament amb la qual puguin sol·licitar la prestació per desocupació. Es tracta d'una problemàtica habitual en el subsector de les empreses mulitiserveis ja que, de no aplicar un conveni sectorial, la regulació, segons el sindicat insuficient i sense protecció als drets laborals, es basa en els quals estableixi el conveni d'empresa o els plecs del servei.

El sindicat exigeix que es doni una solució a aquestes plantilles de forma immediata i que Europcar respongui dels serveis que té contractats.

CCOO Serveis