18 d'abril, dia d'acció global contra erl TTIP

No al TTIP!


CCOO i les organitzacions de la campanya contra el TTIP han convocat una manifestació el proper 18 d'abril, a les 17 h, davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona, al Passeig de Gràcia, 90. >> Cartell de la manifestació


Què és el TTIP? 
La UE i els EUA estan negociant un tractat de lliure comerç anomenat TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership; en català, Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions) amb l'objectiu d'estimular l'economia, igualant les lleis dels dos territoris a banda i banda de l'Atlàntic per afavorir els bancs i les grans empreses multinacionals. Aquest acord suposa un perill per a la democràcia, i social i econòmic per als ciutadans i les ciutadanes. 

El TTIP pot afeblir els drets laborals de les treballadores i treballadors europeus, ja que els EUA no han signat 6 de les 8 normes bàsiques de l'Organització Internacional del Treball, com la negociació col·lectiva, la igualtat en els salaris o la llibertat de reunió. 

Els EUA tampoc no han signat el Protocol de Kyoto, no han posat límit als transgènics ni han assegurat la qualitat dels aliments en qüestions com els tractaments hormonals. 

La pressió més forta del TTIP és amb l?amenaça als serveis públics d'educació i sanitat i a la gestió de recursos com l'aigua, ja que l'acord afavoreix la seva privatització. 

El TTIP, que s'està negociant amb total opacitat, pot suposar un retrocés i una degradació de la legislació laboral, social i mediambiental de la UE i afavorir la privatització dels sistemes públics.