Despr茅s de la vaga del passat 9 de juny, es reprenen les negociacions del III Conveni

CCOO difon a l聮opini贸 p煤blica la prec脿ria situaci贸 laboral del sector de Telem脿rqueting


Els sindicats presents en la taula de negociaci贸 del III Conveni de Telem脿rqueting, han organitzat per a avui 20 de juliol una campanya d'informaci贸 i conscienciaci贸 de la prec脿ria situaci贸 del sector a l'opini贸 publica. Aquesta acci贸 es realitzar脿 en les ciutats m茅s importants de l'estat, a Barcelona ciutat, CCOO la realitzar脿 en quatre punts importants de la ciutat.


pdf
print
pmail
La campanya va adre莽ada als usuaris i clients de les principals empreses de serveis del pa铆s: TELEF脪NICA, RENFE, REPSOL, ENDESA, GAS NATURAL, BANCS, AMENA-AUNA, VODAFONE, ADMINISTRACI脫 P脷BLICA, 010, 061, etc; per donar a con猫ixer que les treballadores i treballadors que atenen les trucades als serveis d'aquestes grans empreses no tenen cap relaci贸 laboral amb les mateixes. L'atenci贸 al client es realitzen des d'empreses sub-contractades, i els seus treballadors realitzen aquests serveis de forma prec脿ria i amb baixos sous. Les empreses de telem脿rqueting ofereixen els seus serveis a aquestes grans empreses a baixos costos, en detriment de les condicions laborals i de la qualitat i resoluci贸 del servei. Es valora m茅s el nombre de trucades, i el major temps invertit en la resoluci贸 de les mateixes, que la qualitat i efic脿cia del servei.

CCOO insisteix que el nou conveni ha de recollir un seguit de millores que dignifiquin el sector actualment precari i mal considerat. Aquestes millores passen per una limitaci贸 de la temporalitat, una pujada salarial justa, una garantia de la continu茂tat laboral en els nombrosos canvis d'empreses dintre del sector i unes limitacions a la deslocalitzaci贸 en aquest tipus de serveis.

Segons manifesta la secret脿ria general de l'Agrupaci贸 de Telem脿rqueting de COMFIA-CCOO de Catalunya: 聯Les mobilitzacions continuen perqu猫 la patronal, tot i haver tornar a la taula de negociaci贸 despr茅s de l聮猫xit de les aturades i de la vaga del passat 9 de juny, segueix sense acceptar canvis significatius davant els problemes de les seves treballadores i treballadors聰.

Hi ha prevista una nova reuni贸 de la taula negociadora pel proper 22 de juliol. S'espera que la patronal s'impliqui de forma clara a arribar a un acord raonable. En cas contrari, els sindicats manifesten que es veuran obligats a convocar una nova tanda de mobilitzacions amb el prop貌sit que l聮empresariat valori la import脿ncia dels seus treballadors.

Barcelona, 20 de juliol de 2004