脠xit rotund dels primers aturs parcials d'una hora

Telem脿rqueting: per un conveni digne


La participaci贸 dels treballadors i treballadores en les aturades d'una hora que han tingut lloc els dies 14, 17 i 20 de maig ha estat tot un 猫xit.


pdf
print
pmail
En tot l'estat i en la immensa majoria de les empreses, serveis i plataformes d'atenci贸 a clients, el seguiment dels aturs ha estat massiu, arribant-se a comptabilitzar una mitjana del 90% de participaci贸, paralitzant el funcionament dels serveis d'informaci贸 i atenci贸 a clients de les principals empreses de serveis del pa铆s: Comunicacions: Telefonia, Televisi贸 de pagament, Cable; Subministraments: de Gas, Electricitat, Aigua, etc., Financeres: Bancs i Caixes d'Estalvi, Segurs; Transport: RENFE, Iberia. Totes elles han vist com els seus tel猫fons d'informaci贸 i atenci贸, durant les hores de convocat貌ria d'atur, tan sol responien amb comunicats tipus 聯problemes t猫cnics o aliens impedeixen el funcionament del servei durant un espai temporal聰.

Tots els sindicats convocants d'aquestes mobilitzacions, COMFIA-CCOO, UGT, CGT i CIG, volem agrair sincerament la rotunda resposta que les treballadores i treballadors de telem脿rqueting esteu donant en suport i defensa de les reivindicacions per a fer d'aquest III Conveni Col聲lectiu de Telem脿rqueting, un conveni digne.

Sabem que durant aquests dies la pressi贸 de la patronal en general i en algunes empreses en particular, ha estat important, pel que no ha resultat f脿cil mantenir la tensi贸 i els volums de participaci贸 en els aturs; pressions que en alguns casos han arribat a les amenaces d'acomiadament o al xantatge amb el trasllat de serveis, i que demostra com les empreses estan seriosament preocupades amb la mobilitzaci贸 dels treballadors. El qual en tots aquests casos la resposta dels treballadors ha estat un suport massiu als aturs 茅s una mostra m茅s que tots ens sabem ja amena莽ats per l'acomiadament f脿cil i estem farts de suportar aquestes condicions vergonyoses d'inestabilitat i precarietat.

En tots i cadascun d'aquests casos, cadascun al seu nivell, hem demandant a les empreses que han intentat minvar el dret de vaga de la plantilla i les pressions a les quals s'han vist sotmesos els representants legals dels treballadors. A m茅s, els serveis jur铆dics sindicals estan estudiant emprendre accions penals contra els comandaments i els responsables de les empreses que adoptin decisions i pressions al marge de tota la legalitat.

Igualment s'estan impugnant els serveis m铆nims que de manera abusiva s'han decretat en alguns serveis per part de l'Administraci贸, en la majoria dels casos, sense haver estat escoltada l'opini贸 dels representants dels treballadors o el Comit猫 de Vaga.

Per貌 per sobre d'aquestes actuacions, la participaci贸 de la immensa majoria dels treballadors i treballadores de telem脿rqueting ha estat a m茅s de massiva, exemplar, sent conscients de la import脿ncia de les mateixes per al futur de la millora de les condicions laborals i econ貌miques i la consecuci贸 de la signatura d'un conveni digne.

Fins ara la patronal no ha escollit el cam铆 convenient: pressions, sol聲licituds de serveis m铆nims abusius en serveis que no s贸n essencials, etc. Esperem que l'alta participaci贸 en les aturades d聮aquests dies els porti reflexionar, i modifiquin la seva postura en la negociaci贸, perqu猫 ells saben que tenim ra贸, i hem demostrat amb la participaci贸 en les aturades que estem disposats a lluitar pels nostres drets.

Per aix貌 continuem amb la lluita que hem vingut desenvolupant, informant als companys i companyes que encara tinguin algun dubte que la seva participaci贸 茅s necess脿ria, i donant una altra resposta tan contundent o m茅s si es pot, amb una altra participaci贸 massiva en les aturades pr貌ximament convocats, perqu猫 les empreses entenguin que estem disposats a defensar una millora absolutament raonable i possible de les nostres condicions de treball; i que nom茅s el rancament i la voluntat mesquina de la patronal ho est脿 impedint.

- Per la reducci贸 de la precarietat i la temporalitat: subrogaci贸n en la successi贸 d'empreses, increment dels contractes indefinits, limitaci贸 de la contractaci贸 temporal i parcial i solucions per a la deslocalitzaci贸.

- Per una millor regulaci贸 i ordenaci贸 del temps de treball i reducci贸 de la jornada, conciliaci贸 de la vida laboral i familiar i regulaci贸 de la c脿rrega de treball.

- Per un increment just dels salaris, que garanteixin un guany del poder adquisitiu.

- Per una definici贸 adequada i realista de la classificaci贸 professional, que permeti la promoci贸 professional.

ELS PR脪XIMS ATURS CONVOCATS AQUESTA SETMANA S脫N DE DUES HORES DE DURADA:

Dijous 27 i Divendres 28 de Maig Aturs de 2 hores en horari de 11 a 13, 18 a 20 i 24 a 2.

* El torn de 24:00 a 02:00 茅s l'煤ltim torn de vaga, en la nit de dia 28 i 29 de maig.

* Al treballador que li coincideixin dos horaris de vaga, 茅s prioritari fer el primer.


AMB LES ATURADES DEMOSTREM QUE SEGUIREM MOBILITZANT-NOS FINS ACONSEGUIR ELS OBJECTIUS!!

HO PODEM ACONSEGUIR!!