CCOO obliga a Burger King a través d´Inspecció de Treball que respecti el dret de la imatge i dignitat de les seves treballadores i treballadors


La Inspecció de Treball dóna la raó a CCOO de Serveis Catalunya per la denúncia interposada contra la coneguda cadena de restauració moderna Burger King per no respectar el dret a la imatge dels seus treballadors i treballadores, i per faltar a la consideració deguda a la seva dignitat.

cubre barbas


pdf
print
pmail

Des de la secció sindical de CCOO de Serveis a Burger King s'ha demanat a l'empresa en múltiples ocasions que rectifiques la normativa interna ja que considerava que atempta contra la dignitat de les persones. Davant la resposta de l’empresa de no debatre res degut que considerava una normativa intocable, per la qual cosa va obligar a interposar la corresponent denúncia.

Com a conseqüència d'una de les múltiples denúncies que CCOO ha interposat contra la multinacional per diverses irregularitats, la Inspecció de Treball de Barcelona dóna la raó i conclou que Burger King Spain atempta al dret a la pròpia imatge de les persones treballadores ja que obliga als homes a portar les barbes, bigotis i perilles completament rasurades, i a les dones a portar un llaç dintre de les normes de vestimenta.

La Inspecció de Barcelona dóna la raó a CCOO argumentant a més que hi ha mitjans més moderats i no lesius de drets fonamentals, com per exemple l'ús de barbiller o similar, de tal manera que la higiene alimentària quedi assegurada.

La Inspecció de Barcelona també entra en què la companyia imposa el fet de portar llaç a les dones i corbata als homes, sense possibilitat de que les empleades puguin optar a portar alternativament una corbata com els homes, o viceversa, ja que no s'entén la diferenciació en l'exigència d'aquesta vestimenta, emetent en la seva resolució que no té una justificació objectiva i és contrari al principi de no discriminació per raó de sexe.

CCOO valora molt positivament aquesta resolució, ja que dóna la raó en els arguments inicials del sindicat, i espera que d'ara en endavant es corregeixi tota discriminació existent a la companyia amb l’acció contínua de la secció sindical de CCOO.

Per CCOO la resolució d'Inspecció suposa una sèrie d'argumentacions que també es poden extrapolar a d’altres empreses, on aquest tipus de situacions discriminatòries es troben a l'ordre del dia, que sense anar més lluny, en una bona part dels sectors de la hostaleria, en la que es treballa en unes condicions molt inacceptables, com ja ve denunciant CCOO.

CCOO Serveis Catalunya