CCOO xifra en un 85 % la participació en la vaga de Contact Center


Resposta massiva de les persones treballadores de Contact Center davant la primera de la sèrie de vagues de 24 hores convocades cada mes en el sector, amb motiu del bloqueig de la patronal CEX a la negociació del VIIé conveni sectorial. Hi estan convocades: les plantilles del sector, les de les ETT i empreses multiserveis que operen en empreses de Contact Center, 120.000 persones aproximadament.


Després de 28 mesos d'infructuoses negociacions i davant la impossibilitat de negociació amb la patronal, sumat al fet que un dels greus problemes als quals s'enfronten les persones treballadores de Contact Center és que les pujades de preus de productes de consum (IPC) no s'estan reflectint en cap actualització salarial, la qual cosa els està provocant un empobriment sistemàtic. Tampoc s'està complint amb la llei vigent en el sector, ja que no respecten la Llei de teletreball i tampoc s'està respectant la legislació sobre transparència i igualtat retributiva i les empreses del sector continuen sense realitzar auditories.

En aquest sector, que compta amb més de 120.000 persones, el salari mitjà mensual se situa en 800 € bruts. Les empreses estan evitant implantar les millores normatives dels últims dos anys. El 22 de febrer van començar les mobilitzacions convocades per CCOO i UGT amb assistència massiva per part de les plantilles la situació de les quals és límit davant l'esdevindre dels fets, estan reclamant una major pressió cap a les empreses per a eixir de la precarietat on estan estancades: abús del contracte d'obra i serveis, altíssims nivells de parcialitat no desitjada i l'abús de la figura de les ampliacions de jornada amb contractes signats de 16 hores setmanals per a prestacions de serveis de fins a 39 hores setmanals, configuren unes condicions extremes del sector.

Des de CCOO s'adverteix que l'escalada de tensió en aquest conflicte no cessarà fins que la patronal s'assega a negociar i adquirisca una posició de respecte i de compromís davant unes plantilles que ja no poden aguantar més. Amb l'agreujant, a més, de ser un sector tremendament feminitzat, que des del sindicat es defensarà i protegirà amb tota l'artilleria de què disposa: legal, mediàtica i mobilització.