Coronavirus

 


 


Conveni Comerç del Metall

Renovat i publicat al BOP el Conveni del Comerç del Metall de la província de València per als anys 2020, 2021 i 2022


El passat dia 15 d'abril es va signar el Conveni del Comerç del Metall per a la Província de València per als anys 2020, 2021 i 2022, que afecta més de 52.000 persones treballadores.


D’aquest nou conveni podem destacar la pujada salarial per als tres anys de vigència, donada la situació actual, que serà del 0,3 % per a 2020, del 1,3 % per a 2021 i de l’1,5 % per a 2022, amb les clàusules de revisió als IPC reals de cada any de la seua vigència.

 

A més, s'hi incorpora una nova classificació professional més moderna dividida per grups professionals, que compleix amb el que es disposa en l'Estatut dels Treballadors i deixa arrere la classificació antiga i obsoleta.

 

També s'hi acorda la creació d'una Comissió de modernització per a les noves normatives sobre Igualtat, Teletreball i Drets Digitals.

 

Tot el text del nou conveni té un llenguatge inclusiu i el capítol d'Igualtat de Gènere, deixa d'estar en els últims llocs per a passar al principi del conveni.

 

Així mateix, s'hi inclou una graella d'equivalències per a major comoditat i perquè no hi haja problemes d'interpretació dels grups professionals.

El conveni s'ha publicat en el BOP de València del 26 de Juliol de 2020, pots consultar-ho o descarregar-ho des del següent enllaç

 

Firma Convenio Comercio Metal Valencia