Contact Center


Orgull 2019

CCOO PV amb les reivindicacions Orgull LGTBI 2019


CCOO PV, com a sindicat activista de la lluita pels drets de les persones LGTBI+, abraça les reivindicacions del col·lectiu i estarà present en les manifestacions i actes que es produiran a diferents localitats del País Valencià. Aquest dissabte 29, CCOO PV participarà en la manifestació de València amb el seu camió, per reinvindicar un “treball sense armaris”.

  • Aquest dissabte, dia 29, uneix-te al camió de CCOO PV en la manifestació de València. A les 19 h, des de la pl. Porta de la Mar.
Orgull 2019


pdf
print
pmail

Orgull LGTBI+ 2019

A la matinada del 28 de juny de 1969 en el conegut pub novaiorqués Stonewall va tenir lloc la revolta contra la batuda policial que donà origen a la reivindicació del moviment LGTBI+, i d'allí es va traslladar, de manera quasi instantània i bessona, a altres països del món. Naixent, en aqueix moment, les bases històriques de les actuals mobilitzacions de l'Orgull. Avui l’any 2019, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), juntament amb altres organitzacions, associacions i col·lectius de les diferents ciutats d'Espanya, volen rememorar aqueix moment i especialment l'activisme d’aleshores.

CCOO, com a organització federada, vinculada i activista històrica de la lluita pels drets de les persones LGTBI+, abraçarà, com sempre, les reivindicacions d'enguany, i estarà present en les diferents manifestacions que es produiran a diferents ciutats i pobles del nostre país. Han passat 50 anys d'aquell succés i és el moment d'homenatjar l'activisme d’aleshores, els qui van lluitar en una societat hostil, homòfoba, racista i misògina, gràcies a aqueixes persones, avui tenim el nivells de llibertat i drets mai imaginats.

Encara queda molt per lluitar i, per això, CCOO reivindica en els seus diferents plànols d'intervenció (diàleg social, negociació col·lectiva i mobilització social):

. Garantir la igualtat d'oportunitats real, especialment en el món del treball.

. Treballar en l'erradicació de situacions de rebuig, de discriminació, de violència i d’assetjament per motius d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere. En definitiva, cal acabar amb l’LGTBifòbia, amb major insistència al món laboral.

. Vetllar per la igualtat de condicions laborals de totes les persones treballadores.

. Lluitar pel reconeixement de drets des de la inclusió de la diversitat sexual, familiar i de gènere.

En definitiva, CCOO aposta per una llei estatal LGTBI+ que garantisca una esfera sociopolítica sense discriminació, sense desigualtat, sense assetjament i sense violència, on es conforme un escenari democràtic, plural i participatiu on totes les persones puguem ser, sentir i estimar lliurement.

Escola Sindical LGTBI de CCOO PV

En línia de treball per a erradicar les situacions de discriminació i d’assetjament en l'àmbit laboral per motius d'orientació sexual, expressió i identitat de gènere, CCOO PV organitza, des de fa dos anys, la II Escola Sindical LGTBI ‘Ana Meluska Cano’. Un espai de formació i debat, dirigit a la representació legal dels treballadors i de les treballadores, amb l’objectiu de conéixer els drets, el marc jurídic i els possibilitats de negociació col·lectiva que afecten les persones LGTBI.

CCOO PV participa aquest dissabte 29 en la manifestació de Valènciai participarà en la manifestació de l’Orgull LGTBI a Alacant, el pròxim 20 de juliol, a les 19.00 h, des de la plaça dels Estels.

Manifest Orgull LGTBI 2019