COMFIA-CCOO Catalunya celebra el seu IV Congrés en el marc de la crisi en el sector financer i a portes d'una nova vaga general


El passat 12 de novembre es va celebrar a Barcelona el IV Congrés sota el lema de “COMFIA.cat, sumem PERSONES, TREBALL i DRETS"

El passat dilluns dia 12 de novembre la Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO Catalunya va celebrar el seu IV Congrés en un sol dia, degut a la convocatòria de Vaga General del 14N.

GALERIA FOTOGRÀFICA A FACEBOOK

COMFIA-CCOO Catalunya va iniciar el seu Congrés amb la presentació de la aplicació de telefonia mòbil COMFIA.cat. Una aplicació PIONERA en el camp sindical, i que serà la PRIMERA en les plataformes android i apple. Una aplicació que pretén ser un complert “Portal d’informació i comunicació laboral i sindical” que des de COMFIA-CCOO Catalunya posa a disposició dels treballadors i treballadores dels seus sectors.


>> L'APP DE COMFIA.cat

En el IV Congrés va participar més de 12 companys i companyes per presentar el balanç dels darrers 4 anys, des de l’experiència de joves, principalment dones, que s’han incorporat a tasques sindicals des de les seves empreses i sector, de negociació, d’informació, davant expedients de regulació... com més organitzatives d’extensió, eleccions sindicals, formació en la jornada de benvinguda, assessorament en la seu del sindicat. El balanç també va comptar amb l’exposició de les sis agrupacions de la situació dels sectors que COMFIA representa (contact center, TIC, assegurances, serveis administratius i tècnics (SAT), banca i estalvi).

 

>> VIDEO  BALANÇ 2008-2012 - IV Congrés - COMFIA-CCOO Catalunya 

 

El Projecte federal pels propers 4 anys va ser presentat des de les tres àrees: acció sindical, organització i comunicació, va concloure amb un resum per part de Luis Jiménez.

L'exposició va detallar les tres idees o eixos centrals per al projecte d’acció:

- Sindicalitzar l'empresa: La negociació col·lectiva és un dret fonamental que ha intentat ser agredit i limitat per la reformar laboral de febrer d'aquest any, però està vigent, i ha de seguir sent element central de la nostra acció per combatre els elements lesius per als drets dels treballadors i treballadores que s'estan introduint. Fer ús de les nostres competències d'igualtat, salut laboral, control de la contractació. Reforçar els nostres marcs sectorials de negociació i organitzar els recursos necessaris per afrontar el desafiament de la negociació de convenis d'empresa.

- Transformar la representació en afiliació. La nostra organització té un ampli suport per part de les plantilles dels nostres sectors, en la qual som el sindicat majoritari en cadascun d'ells. El repte estarà a ampliar la base afiliativa en els mateixos, amb la finalitat de reforçar les estructures de negociació i de reacció davant el conflicte, i amb ella també garantir la independència econòmica i l'autonomia del sindicat.

- Ampliar la participació al debat i socialitzar el coneixement. Ajustar les estructures per fer més operatius els òrgans de decisió i fomentar la celebració d'assemblees, jornades o tallers participatius són part dels objectius marcats en aquest punt. Posar en valor la comunicació, l'adaptació a la nova realitat que suposen les xarxes socials deu ser un element central a considerar, sense menysprear els canals clàssics, perquè es visualitzi el nostre projecte col·lectiu i social.


>> VIDEO   PROYECTO DE ACCIÓN y PLAN DE TRABAJO COMFIA-CCOO Catalunya 2012-2016 

A més a més en el Congrés és va presentar el Projecte solidari en el que COMFIA-CCOO Catalunya col·labora a través de Pau i Solidaritat a Hondures, fent una aportació econòmica d’una part destinada inicialment a la realització del propi Congrés.

IV Congrés COMFIA Catalunya agraiment de Pau i Solidaritat Projectes Solidaris

El Congrés va comptar amb la presència i intervenció dels secretaris generals de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i de José María Martínez, secretari general de COMFIA estatal, els quals varen expressar la seva preocupació pels moments que vivim tant en el mon laboral i de les finances com per les greus conseqüències que estant patins milers i milers de persones sense recursos i el segrest continu dels drets laborals i socials que responen a un model que beneficia a uns pocs a costa de molts, fent una crida específica a la mobilització i participació en la Vaga General. En aquest sentit es varen presentar i aprovar per unanimitat les resolucions sobre la crisi financera i el suport a la Vaga General específic del Congrés.

>> Resolucio_14n_vaga_general_cat_cast en pdf
>> Resolucio_sector_financer_cat_cast en pdf

El Congrés va escollir la nova direcció de COMFIA Catalunya pels propers 4 anys, va escollir-se el secretari general: Luis Jiménez, delegat de Banesto, l’Executiva que la nova estructura fa que passi a ser de 26 membres, els criteris de composició del nou Consell, membres pel Consell de la CONC. També es varen escollir els representants que des de COMFIA Catalunya participaran properament en els congressos de CCOO Catalunya i COMFIA estatal.

COMFIA-CCOO Catalunya