CCOO inicia la campanya Prou d´excuses, laboralització JA! per a riders, repartidors i repartidores de plataforma


Des de CCOO, avui dijous 8 de juliol, iniciem la campanya “¡BASTA DE EXCUSAS, LABORALIZACIÓN YA!” dirigida als treballadors i les treballadores de repartiment de plataformes. A dia d’avui, continuen treballant com a falsos i falses autònomes, sense saber si seran o no contractats. Aquesta campanya té una durada de poc més d’un mes, fins al 12 d’agost, dia en què ha d’estar 100% implementada la llei rider a l’Estat.


Arran la publicació del decret llei, que ha de garantir els drets laborals de les persones dedicades al repartiment dins l’àmbit de les plataformes digitals, observem com molts i moltes repartidores encara avui dia no s’han laboralitzat, ans al contrari. Són molts i moltes les persones que han vist com l’empresa de plataforma els ha desconnectat de l’APP o han vist reduïts els seus ingressos, que ja eren escassos.

La gran majoria d’empreses de plataforma està cercant la manera de continuar perpetrant la precarietat laboral i el frau, contractant a uns pocs treballadors i treballadores a través d’empreses d’ETT, empreses de logística o promovent la creació de cooperatives.

Per tot això, iniciem una campanya conjuntament amb les treballadores i treballadors del sector, en la que emmarquem una sèrie d’accions: des d’assemblees, el reconeixement de la laboralitat, demandes d'acomiadament contra la desconnexió unilateral i sense motius, fins a concentracions per aconseguir visualitzar el conflicte i la precarietat que s’amaga darrera el model d’economia de plataformes.

CCOO de Catalunya - FSC i Fed. Serveis de Cartalunya


Divendres 9 de juliol assemblea de riders Barcelona a CCOO Via Laietana preparant accions.

Concentració dijous 22 de juliol a les 10.30 hores, davant seu de GLOVO per reivindicar la laboralització dels i les RIDERS tal com preveu la Llei Rider.

Lloc: seu de GLOVO a Barcelona (C/Pallars 192, Barcelona)

>> Convocatòria de la concentració 22 de juliol davant GLOVO Barcelona.