La nostra iniciativa de tancar tot l´any a les 21 hores ENCARA EN TRAMITACIÓ PARLAMENTARIA!

1 d´OCTUBRE: TORNEM A TANCAR A LES 21 HORES


El proper dia 1 d'octubre els comerços de Catalunya tenen l'obligació de tancar al públic a les 21 hores, d'acord amb la Llei de Comerç i Serveis de Catalunya de l’any 2017.

Comerç 21 hores tancament comercial a partir 1 octubre


pdf
print
pmail

Les treballadores i treballadors del sector hem vist com el canvi d'horari aconseguit per als mesos d'octubre a maig suposa un petit avanç cap a la possibilitat de conciliar la vida personal i laboral, encara que insuficient.

Tenim en l'horitzó el Pacti Nacional per la Reforma Horària, on es fixa com a objectiu tancar els comerços a les 19,30 hores per a l'any 2025, Pacte subscrit per Govern, institucions i organitzacions patronals i sindicals.

Hem de treballar per arribar aquí i per això CCOO a finals d’abril vàrem iniciar una recollida de signatures per sol·licitar al Govern de Catalunya i al Parlament l'extensió de l'horari d'hivern a tot l'any, possible amb una simple modificació de la Llei de Comerç. 11.897 persones treballadores del sector vareu donar suport amb la vostra signatura.

Aquestes signatures les varem lliurar a la Directora General de Comerç de la Generalitat i ens van permetra mantenir una reunió amb la Direcció general per impulsar aquest canvi legislatiu.

I els resultats estan aquí: JA HI HA UNA PROPOSICIÓ DE LLEI REGISTRADA A LA TAULA DEL PARLAMENT PER UN GRUP POLITIC PER  MODIFICAR L'ACTUAL REDACTAT DE L'ART. 36.2 I FIXAR EN EL MATEIX, LES 21 HORES COM A  TOPALL PER AL TANCAMENT DELS COMERÇOS DURANT TOT L'ANY.

Actualment aquesta proposta està en discussió en comissió parlamentaria. D’aquí ha de passar al ple del Parlament per a la seva aprovació, lamentablement després de tants mesos no hi ha data per a aquesta tramitació.

  • SI de debò assumeixen que el Pacte per a la Reforma Horària és possible,
  • SI de debò creuen que les treballadores i treballadors del sector tenen dret a conciliar,
  • SI de debò volen complir el que diuen, SOLAMENT HAN DE VOTAR la majoria dels grups polítics del Parlament.

CCOO seguirem  treballant, des de la proposta, la negociació i la mobilització... PODEM ACONSEGUIR-HO!

AMB TU TENIM LA FORÇA!