CONVENI COL.LECTIU

Denunciat el conveni d'OODD, iniciem la negociació


El proper 31 de desembre finalitza la vigència de l'actual Conveni Col·lectiu d'Oficines i Despatxos de Catalunya, ja hem procedit a fer la corresponent denúncia per part de les organitzacions més representatives i ens trobem en procés d'espera a que la patronal del sector tingui a bé asseure's per començar les negociacions.

27-10-2011 - Hem de fer necessàriament una valoració força positiva d'aquests darrers 4 anys de conveni. La negociació del darrer va resultar força profitosa, amb un conveni força millorat respecte a l'anterior. L'increment de les taules salarials va ser d'una mitjana de més del 6% global, es va canviar l'antiga i obsoleta estructura de categories professionals per una de més raonable i també amb un increment important de permisos retribuïts.

No hi ha dubte que aquestes millores han servit per tal que el conveni es pugui convertir en una eina autènticament garantista per als treballadors i treballadores del sector, donat que poc temps després de la negociació del conveni vàrem entrar en una de les crisis econòmiques més importants dels darrers temps.

En el que hem de pensar ara és en la perspectiva per als propers anys. Serà una negociació complexa, com ho ha estat sempre, però especialment en aquest context de crisi i davallades de drets. En aquestes circumstàncies, la negociació col.lectiva és la millor eina per plantar cara a les retallades.

Hem de ser, per tant, eminentment pràctics i cercar la no pèrdua de drets i l'avenç en matèries que són del tot vitals per a la estabilitat del conveni i, per tant, de tota la gent que treballa en el sector: garantia del poder adquisitiu, adequació de la jornada laboral a la conciliació de la vida personal i familiar, creació de mitjans que no permetin el despenjament del conveni a les empreses si no és d'una forma negociada.

També us mantindrem informats puntualment, com fem cada any, de les hores d'excés de jornada que s'han d'establir en els calendaris laborals de l'any vinent, així com de l'increment salarial que hi haurà d'haver independentment de que el conveni s'estigui negociant.

Seguirem informant.