Turime Turismo Moncloa Pla Plan José María Martínez Chema
HOSTALERIA

El Govern presenta un pla per al turisme amb visió de futur

El pla presentat avui pel Govern per a la reactivació de el sector turístic inclou mesures a curt, mitjà i llarg termini. L'Executiu valora així, no només la urgència d'abordar mesures per minimitzar la crisi, sinó també la necessitat d'implantar mesures per a la sostenibilitat futura del sector. Per CCOO Serveis el Govern encerta amb aquesta línia de treball.


CCOO Serveis valora molt positivament el Pla per a la reactivació del turisme presentat avui pel Govern. El sindicat entén que l'Executiu ha encertat en plantejar un pla sectorial a curt, mitjà i llarg termini.

El pla se centra a curt termini en la necessària reactivació econòmica de el sector, lligant-la a la seguretat, pilar fonamental per recuperar la confiança a Espanya com a destinació turística. En aquesta línia és destacable la creació del distintiu "Destinació Segura" basat en l'aplicació de les Guies per a la reducció del contagi per conoravirus elaborades pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Aquestes Guies s'han elaborat amb les màximes garanties i consens i, per tant, són la millor eina per assegurar la seguretat i la salut tant dels i les treballadores com de la clientela.

>>Guías para la reducción del contagio por el coronavirus SARS-CoV-2 en el sector turístico

El Govern també lliga la reactivació econòmica a la formació, important per obrir l'horitzó laboral de milions de persones, però també per obrir l'horitzó present i futur d'un sector que necessita generar propostes de qualitat que consolidin a Espanya com a destinació turística. Perquè la qualitat turística està, sense cap dubte lligada a la qualificació dels i les treballadores del sector. En aquest sentit, és destacable el suport decidit a la implantació de la Targeta de Competències Professionals.

També és destacable l'anunciada inversió per renovar les Destinacions Pioneres. Per a CCOO Serveis, aquesta mesura suposa una clara mirada al futur que ha d'anar acompanyada de plans de renovació intergeneracional. També és molt ressenyable la inversió en RSE a través d'iniciatives com Hotels Justos. Aquest projecte desenvolupat per CCOO, UGT i la Universitat de Màlaga, se centra en la importància que els i les turistes puguin triar hotels respectuosos amb qüestions fonamentals com els drets laborals, el medi ambient o la igualtat entre homes i dones.

A llarg termini, el Pla abordarà Projectes de Transformació lligats als fons europeus. Aquesta necessària recerca de sostenibilitat futura de el sector turístic s'ha d'abordar amb el major rigor i consens possible, incloent en aquesta configuració sectorial a llarg termini a administracions, empreses i sindicats.

No obstant això, tot ha de començar per la renovació dels ERTOs en termes operatius per al sector i la integral garantia d'Ocupació.

CCOO Servicios