Coronavirus

 


 


Conveni de Caixes d'Estalvi: CCOO, FINE I UGT exigim revisions salarials immediates


A petició dels sindicats signants del Conveni col·lectiu de caixes d'estalvi, CCOO, FINE i UGT, aquest 25 de maig hem celebrat la reunió de l'Observatori Sectorial per a traslladar la nostra preocupació per la situació de les plantilles.


Els objectius són clars:

  • Recuperació del poder adquisitiu per l'efecte de la pujada extraordinària de la inflació.
  • Millora del clima laboral amb la reducció de les càrregues de treball i acabar amb la pressions desmesurades.

És fonamental que existisca un equilibri i corresponsabilitat entre l'evolució dels beneficis empresarials i les retribucions de l'alta direcció i de l'accionariat amb els nostres salaris.

L'escenari actual difereix del que existia en el moment de la negociació del conveni col·lectiu en plena pandèmia, amb perspectives econòmiques de tipus d'interessos negatius i de no recuperació fins a l'any 2033. En aqueix moment, res feia presagiar el canvi de rumb de l'economia.

Tot això justifica l'obertura d'una negociació per a revisar el conveni col·lectiu sobre la base del que estableix l'article 86.1 de l'Estatut de les Treballadores i Treballadors.

No permetrem que quan l'evolució econòmica i del sector siga desfavorable, els ajustos negatius els hàgem d'assumir tota la plantilla i, per contra, quan la situació és favorable, els beneficis només repercutisquen en els consells d'administració i en l'accionariat.

Des de CCOO, FINE i UGT hem aconseguit el compromís per part de la patronal de fer una anàlisi detallada de l'evolució de la inflació i dels salaris i ens hem emplaçat a una nova reunió el pròxim 28 de juny.

Esperem que la patronal atenga les nostres demandes que són totalment justes i raonables per a no veure'ns reclamats a la conflictivitat sectorial.