H&M presenta una proposta d´acomiadament col·lectiu completament inacceptable i desproporcionat


En la primera reunió H&M s'ha mantingut ferm en el seu propòsit d'acomiadar 1.066 persones de 94 botigues i clausurar 30 establiments.


H&M inicia aquest procediment per causes productives i organitzatives fruit de la transformació que han patit els hàbits de consum i la necessitat d'adaptació del seu model de negoci a la nova realitat comercial que la pandèmia ha accelerat. CCOO estudiés la documentació que ha fet lliurament l'empresa i demanarem la que entenguem necessària en aquest procés.

A la reunió constituent de la taula de negociació de l'Expedient d'Extinció d'Ocupació (ERO) a H&M, del passat divendres 23 d’abril, l'empresa ha plantejat una reducció de personal i tancament de botigues absolutament desproporcionat, que justifica per causes, productives i organitzatives. CCOO, ha insistit que la plantilla és fonamental per al canvi de model que es pretén dur a terme.

Des de CCOO hem manifestat que aquest procediment d'acomiadament col·lectiu pretès per l'empresa és totalment desproporcionat i injustificat

Els canvis en el sector s'han d'emprendre amb la plantilla garantint en tot moment la seva ocupabilitat, amb mesures no traumàtiques i de flexibilitat interna a l'empresa.

A més mentre que a nivell mundial s'ha anunciat una reducció d'un 7 % de botigues, però a Espanya es pretenen tancar un 18 % i l'afectació és d'un 20 % de la plantilla.

Per a CCOO és prioritària i imprescindible:

- una reducció substancial del nombre de persones afectades

- mesures de voluntarietat no traumàtiques

- un compromís amb la qualitat de l'ocupació

També hem sol·licitat la retirada de la modificació substancial de les condicions de treball art.41 que ha plantejat H&M, ja que incideix directament el procés de l'acomiadament col·lectiu.

Per a CCOO, la transformació digital i el nou model de negoci passen per la requalificació de la plantilla com a element fonamental, amb formació i millora de l'ocupabilitat funcional.

CCOO Servicios