CCOO alerta sobre la situació de les persones ´rastrejadores´


La decisió de la Generalitat de donar per finalitzat el servei que tenía adjudicat Ferrovial, que tenia com a finalitat fer el seguiment dels contactes estrets de persones contagiades pel Covid-19, pot deixar a totes les persones treballadores d’aquest servei sense feina.


El col·lectiu de les persones rastrejadores ha esdevingut un element clau en el control de la pandèmia i en el debat públic de com s’hauria de gestionar el seguiment que fan.

Les persones treballadores han rebut avui una comunicació de l’empresa Ferroser on comunica quina empresa durà a terme aquest servei a partir d’ara. Ferroser ha comunicat l’apertura d’una borsa de treball a la nova empresa i ha ofert la seva borsa de treball.

CCOO no pot entendre que no es garanteixi la continuïtat de treballadores i treballadors que tenen la formació i han desenvolupat l'experiència tan necessària per aquesta tasca. Amb la actual situació de contagis la feina que venen fent aquests rastrejadors i rastrejadores té un caràcter clar de continuïtat.

Per això CCOO demana:

-Que la Generalitat faci un seguiment del procés de manera que es garanteixi la continuïtat d’aquests i aquestes professionals, en els mateixos termes que a l’Acord Interprofessional de Catalunya amb les patronals.

-L'aplicació del conveni col·lectiu de Contact center en quant a la creació de la borsa de treball i la preferència de contractació tenint en compte la formació rebuda i la experiència adquirida.

Per CCOO seria una irresponsabilitat per part del Govern que, en el moment de més gravetat de contagis per Covid-19, s’hagi de començar de nou a contractar i formar treballadores i treballadores quan ja es disposa d’una plantilla formada i capacitada per fer aquesta feina.

CCOO continuarà fent el seguiment d’aquest servei per garantir els drets i condicions de treball del col·lectiu d’aquests treballadors i treballadores.

CCOO Serveis