El combat de CCOO contra el COVID19: salvar vides i defensar l´ocupació


CCOO veiem propera, per fi, una resposta a l'exigència

de defensar els drets de les persones treballadores,

especialment les fixes discontínues i eventuals del sector

de l'hostaleria i restauració col·lectiva


Davant la crisi sanitària del COVID19 s'ha generat una gran incertesa respecte a la situació laboral en la qual es troba tot el PERSONAL FIX DISCONTINU (d'hotels, restauració, menjadors escolars i col·lectivitats en general), davant això volem recordar-vos que:

 

  1. CCOO des de l'inici d'aquesta crisi, està reclamant que es donin solucions per a les persones treballadores afectades, defensant els seus drets i llocs de treball, empresa a empresa, fent front a unes patronals que estan més pendents de les compensacions econòmiques a percebre que per les seves plantilles.

 

  1. CCOO defensa el criteri de no excloure de l'ERTO, a aquest col·lectiu, ni en el cas que vinguin exercint activitat (ja que no és fi d'activitat) ni en el cas que no l'exerceixin INCLOSOS ELS FIXOS DISCONTINUS NO PERIÒDICS, però que l'ERTO afecti al període en què estava prevista la seva INCORPORACIÓ.

 

  1. CCOO ens hem posat en contacte amb la Generalitat (Treball), a Catalunya, i amb el Ministeri de Treball, a nivell estatal, exposant la problemàtica d'aquest col·lectiu i per a què la prestació per desocupació es reconegui d'inici i no al final de la temporada quan tornin a estar en situació legal de desocupació.

 

  1. Des del Ministeri de Treball s'està elaborant una Instrucció per ordenar tota aquesta casuística i la Generalitat, tenint competències en la matèria, sembla ser que esperarà a aquesta instrucció per aplicar el mateix criteri a Catalunya.

 

Mentre, des de CCOO vam seguir reclamant que hi hagi prestació de desocupació per a tot el col·lectiu; qüestió que, entre moltes unes altres que estem treballant, esperem que sigui tractada en el proper consell de ministres, del que també esperem que surti una regulació definitiva i per a tot el territori espanyol.

 

Sembla que la solució està propera, per fi, estem parlant del dimarts 31 de març.

 

Seguirem informant.

 

>> NOTA DE CCOO Serveis on reclama solució per a tot l'estat, demanant l'extensió de la Instrucció que ja ha dictat el Govern Balear que dóna solucions als treballadors i treballadores fixes discontínues i eventuals amb contracte en vigor.

 

>> #COVID19 Per a MÉS INFORMACIÓ LABORAL