Signat el Conveni de Restauració Col·lectiva


El passat 30 de desembre de 2020 CCOO Serveis signar el nou Conveni de Restauració Col·lectiva. Aquest acord suposa un marc d'estabilitat en un context inestable i un avanç en la millora de les condicions laborals de col·lectius molt afectats per la precarietat.


La signatura d'aquest conveni compleix amb dos objectius bàsics per a CCOO Serveis, per una banda suposa un factor d'estabilitat en un context marcat per la inseguretat, d'altra banda clarifica una sèrie de disposicions que afecten principalment a les monitores de menjador, la categoria més precària del conveni.

En aquest sentit, el Conveni recull l'equiparació de taules salarials per a les monitores de menjador a totes les províncies, el que suposarà un increment salarial per a un bon nombre de persones. També s'ha regulat de forma definitiva el temps mínim de contractació en el sector que s'estableix en dues hores al dia i 10 a la setmana.

D'altra banda, les treballadores que no han estat percebent el salari reflectit en la taula del conveni d'hostaleria corresponent, rebran una compensació econòmica. A causa de les circumstàncies actuals, les patronals han manifestat que a dia d'avui no podrien abonar aquesta compensació ni la pujada corresponent a l'homogeneïtzació de taules salarials, per tant s'ha introduït en el conveni el compromís patronal d'abonar aquests conceptes a l'octubre de 2021. També es comprometen a abonar la diferència entre el salari de la taula del 2021 i el salari que es pagués efectivament fins a l'octubre, durant l'any 2022. En tot cas, si qualsevol persona deixa per qualsevol motiu l'empresa se li abonaran totes les quantitats degudes.

Des de CCOO Serveis valorem el conveni de forma positiva perquè, a més de suposar un marc d'estabilitat, aborda qüestions imprescindibles com la unificació de taules que suposarà la desaparició de les dobles escales salarials i la contractació mínima de 10 hores setmanals. Avançar sempre és positiu, però sense perdre de vista el gran marge de millora de les condicions laborals de el sector de la restauració col·lectiva.