CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA PER DIMARTS 24 D'ABRIL A LA SEU DE CCOO DE TARRAGONA

La plantilla de Claro Sol convoca vaga als hotels de Port Aventura per als dies 28 i 29 d'abril


Huelga en Claro Sol Hoteles
Les treballadores i treballadors de pisos i bugaderia de l'empresa Claro Sol voten per unanimitat anar a la vaga en defensa dels seus drets. Amb motiu de la situació de precarietat i pèrdua de drets que pateix el personal de pisos i bugaderia de l'empresa Claro Sol, a causa de les externalizacions en els hotels de Port Aventura, la plantilla ha convocat vaga per als dies 28 i 29 d'abril.

Davant l'empitjorament de les condicions laborals, derivat de la subcontractació d'activitats, i les irregularitats de l'empresa Claro Sol per les quals el comitè d'empresa ja han presentat 15 denúncies en la Inspecció de Treball de Tarragona, les delegades de CCOO i UGT, van convocar assemblea el 28 de març, en la qual la plantilla assistent va estar d'acord en què era necessari defensar els seus drets i van votar per unanimitat la convocatòria de vaga.

Aquest conflicte, que afecta a unes 150 treballadores i treballadors -gairebé el doble en temporada alta-, comença quan les empreses que van a gestionar el servei, externalitzat per Port Aventura, ho fan aplicant els seus convenis d'empresa que estan més propers en els drets que recull l'Estatut dels Treballadors que el conveni sectorial. Aquesta pràctica comporta que les persones treballadores perden tant l'antiguitat que tenien a Port Aventura, com la seva categoria professional i pateixen accentuades diferències salarials entre les persones que realitzen el mateix treball, arribant en alguns casos prop de 500 euros. A més a més l'externalització del servei ha suposat un augment de càrrega de treball, per les retallades de personal per al mateix volum de treball, que afecta negativament en la salut de les treballadores i treballadors.

El 18 d'abril es va realitzar una reunió de mediació en el Tribunal Laboral de Catalunya, que a causa de l'actitud de l'empresa Claro Sol va impossibilitar arribar a un acord.

És per tot això que s'ha convocat la vaga per als dies 28 i 29 d'abril, dissabte i diumenge, en tots els hotels de Port Aventura.

CCOO Serveis Tarragona



CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA: UGT i CCOO convoquem roda de premsa dimarts que ve 24 d'abril a les 17 h, a la Sala 21 de la seu de CCOO de Tarragona (c/ August, 48, 2n, Tarragona) amb la intervenció d'Esther Rodríguez Martín i Dolores López Serrano, delegades de CCOO i UGT a l'empresa de Claro Sol.