El tancament a les 21 hores està en plena vigència

CCOO davant l'admissió a tràmit del TC del recurs de la Llei del Comerç de Catalunya per part del Govern del PP


En relació amb les informacions aparegudes sobre l'admissió del Tribunal Constitucional a tràmit del recurs realitzat pel Govern del PP contra la llei de Comerç de Catalunya, CCOO volem aclarir:


1.     El govern del PP ha impugnat certs articles de la llei de Comerç de Catalunya, no tota la llei, en concret aquells que tenen a veure amb la utilització i coneixements de les llengües oficials, els relatius al règim sancionador i en el procediment d'autorització de l'obertura del comerç en municipis turístics.

2.     En relació als horaris comercials, el govern del PP ha recorregut l?article que limita l'obertura dels establiments a 75 hores setmanals.

3.     Per tant, l'admissió a tràmit d'aquest, només deixa en suspens els articles recorreguts, la resta de la reglamentació de la llei ESTÀ PLENAMENT VIGENT.

4.     Això vol dir que, l'article de la llei que fixa l'horari de tancament entre l'octubre i maig a LES 21 HORES, ESTA PLENAMENT VIGENT.

CCOO davant aquest recurs volem manifestar que estem i estarem en contra d'aquestes polítiques que associen la creació de l'ocupació amb l'obertura dels establiments comercials sense cap limitació horària.

S'ha comprovat a la resta de l'estat que la "llibertat horària" no comporta més creació d'ocupació, ben al contrari, crea precarietat, desregulació laboral i atempta amb els drets de les persones treballadores a poder conciliar la seva vida laboral amb la familiar.

Avui en dia, amb la multitud de canals que facilita l'accés a la compra de béns, considerem que no és de rebut que la resposta del comerç sigui l'obertura indiscriminada.

Aquesta política també és antieconòmica i ineficient (excepte si es basa en la rebaixa de les condicions laborals) doncs perjudica majoritàriament al petit comerç que no pot competir en igualtat de condicions a les grans empreses i multinacionals.

CCOO reivindica una política d'horaris comercials més racionals, basada en el consens que hi ha de totes les forces polítiques per avançar cap a una reforma horària en sintonia amb el nostre entorn europeu.

CCOO reivindica un model de comerç responsable i respectuós, que pugui compatibilitzar "la llibertat dels consumidors" amb els "DRETS BÀSICS de les persones treballadores" del sector del comerç per poder conciliar i tenir una vida digne.

Desembre 2017