HOSTALERIA Ja és hora per a un bon conveni! -CCOO continuarem amb les mobilitzacions

CCOO demana respostes a la patronal davant les subrogacions i les externalitzacions


En la reunió del passat dimecres 10 d'abril de 2017 va tenir lloc una reunió de la Comissió Negociadora del Conveni d'Hostaleria. La reunió es va centrar en dos temes molt importants: la subrogació empresarial i les externalitzacions de serveis.


CCOO ja va expressar, en l'anterior reunió, la necessitat de regular la subrogació empresarial per al sector de la restauració en el propi conveni de Catalunya, ampliant les garanties de l'Acord Laboral Estatal d'Hostaleria i de l'article 44è de l'Estatut dels Treballadors.

En aquest aspecte, la Patronal es va mostrar disposada a seguir parlant i  arribar a acords.

En l'altre tema, la necessitat de regular i limitar les externalitzacions de serveis, la patronal es va mostrar totalment contraria a acordar clàusules en aquest sentit.

El problema de les externalitzacions ho venim plantejant en anteriors negociacions de convenis. És un problema que venim patint des de fa massa temps, però a partir de l'any 2012, amb la Reforma Laboral i la prioritat aplicativa del conveni d'empresa, la pràctica de les externalitzacions s'ha estès com a fórmula per precaritzar i abaratir costos laborals amb l'aplicació de convenis que regulen pitjors condicions que en els sectorials.

Davant la falta de reformes legislatives que posin fre a aquestes pràctiques, es fa necessari regular aquest problema en els convenis col·lectius, sent aquest aspecte un objectiu prioritari per a CCOO.

CCOO continuarà amb les mobilitzacions amb l'objectiu d'aconseguir un conveni col·lectiu que serveixi per limitar la precarietat laboral, que millori el poder adquisitiu dels salaris i la conciliació de la vida laboral i personal.

La propera reunió serà el dimecres 31 de maig de 2017 a les 16:00h

Seguirem informant!  

CCOO Serveis Catalunya


Afilia-t'hi!