CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

1 minut de silenci: un crit de compromís amb la vida


El dilluns 13 de juny el personal de Cofidis va realitzar 1 minut de silenci davant el lloc de treball buit d'una companya morta a causa de la violència masclista.

Aquesta companya de 40 anys malauradament passa a ser la tercera dona morta per la violència masclista en l'àmbit de la parella del que portem d'any a Catalunya, 21 a tot l'estat. Aquest fet no ens deixa indiferents, sinó que ens porta a la més rotunda condemna i rebuig d'aquesta xacra social. 

Un minut per expressar el nostre més profund rebuig a la violència de gènere és insuficient davant el menyspreu de la persona i de les relacions en l'àmbit de la parella on el poder i sentit de la propietat de la vida pot arribar al punt de poder disposar-ne d'ella. Aquests fets, enquistats en la nostra societat, no només són totalment inacceptables sinó que ens porta a un compromís actiu per a la seva eradicació. 

Des de CCOO mostrem la nostra indignació i preocupació per aquests fets i ens sumem a la demanda social perquè els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per eradicar la violència masclista com una qüestió d'Estat, alhora que destaquem el compromís ferm en cooperar en la construcció d?una societat en la qual les dones puguin viure lliures de qualsevol de les violències, sigui psicològica, física, econòmica, patrimonial o sexual. 

"Que la teva condició no sigui la teva condemna.
Denuncia-ho! Tel. 016"


Per fer front i eradicar la violència de gènere cal passar a denunciar-ho! Denunciar qualsevol tipus de discriminació o violència que es pateixi perquè no té res de natural, ni normal, ni justificable. 

Des de les empreses també hem d'actuar, estant disponibles a la persona que ho pugui patir en les relacions laborals, socials o personals; acompanyant-la perquè ho denunciï i rebi el suport necessari que per dret té per eradicar aquesta violència en la forma que succeeixi. Una forma d'estar preparats per a fer-hi front d'una manera directa des de l'empresa és implementant un Protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe i la difusió de les mesures de protecció per a les víctimes de la violència masclista.

Finalment davant la mort d'aquesta companya, el minut de silenci va expressar també el més sentit condol i solidaritat amb la seva família i les seves amistats.

CCOO Serveis Catalunya