El Banc ha de rebaixar de manera considerable la xifra d´afectació perquè la negociació sigui possible


Aquesta mesura, al costat d'unes condicions econòmiques de sortides atractives per a prejubilacions i baixes incentivades farà possible que l'adhesió a aquest ERO sigui voluntària.

Intervención de CCOO en la reunión de 28/09/2021


A la reunió d'avui, hem comprovat que la negociació no està avançant com hauria pel poc interès que està mostrant la Direcció per poder arribar a un acord. En aquesta reunió, CCOO els hem exigit una rebaixa considerable del nombre de persones afectades per desbloquejar aquesta negociació i poder centrar tot el procés sota el paraigua de la voluntarietat.

CCOO ja els vam advertir que no venim a les reunions a perdre el temps. És inadmissible que ens hagin lliurat un informe tècnic tan destraler, en què l'afectació plantejada per Banc Sabadell no es sustenta en dades objectives, sinó en situacions futuribles. Per això no podem acceptar aquesta xifra de cap manera.

Un cop rebaixada la xifra inicial de 1936 persones que CCOO hem exigit, analitzarem de quina manera podem desenvolupar una proposta perquè qualsevol sortida, sigui quina sigui la seva funció i edat, es faci de forma voluntària.

CCOO els hem fet arribar alguns dels punts bàsics que facilitarien la voluntarietat en tot el procés (* llegir intervenció a la nostra web):

• Prejubilacions, jubilacions anticipades i baixes incentivades, ben remunerades, perquè hi hagi un bon nombre d'adhesions voluntàries.

• Establir un pla d'excedències voluntàries remunerades amb garantia de retorn.

• Paralitzar el tancament d'alguns centres per minimitzar l'afectació entre la plantilla en algunes poblacions i perquè puguem continuar oferint servei a la clientela.

• Incloure en aquest procés a qualsevol persona que voluntàriament vulgui desvincular-se de l'Entitat (p.e. personal en excedència amb dret a retorn al seu lloc de treball, etc.)

• No limitar a col·lectius per raons d'edat o funció. A les mesures voluntàries s’hi ha de poder acollir totes les persones que així ho vulguin sense importar l’edat i/o funció.

• Als SSCC pot existir més demanda d'adhesió de persones majors de 56 anys que l'oferta del banc, per la qual cosa demanem que es permeti la sortida de totes les persones que ho sol·licitin i es crein ofertes internes per cobrir les vacants.

• Habilitar la gestió remota per al personal a qui se li tanqui el centre i que permeti seguir donant servei a les places que abandonem.

• Altres mesures encaminades a reduir també l'impacte d'aquest ERO són limitar el nombre d'ETT al Banc perquè el personal intern pugui absorbir aquest treball, creant un equip de substitucions, així com la prohibició d'hores extraordinàries.

Les condicions econòmiques que el Banc va oferir la setmana passada són una vergonya i estan molt lluny del que ells mateixos van signar fa uns mesos. La reducció de les persones afectades és fonamental perquè comencem a

concretar unes condicions econòmiques que facilitin que la plantilla pugui adherir-se de forma voluntària sense problemes. El que no pot pretendre la Direcció és que aquest expedient sigui un "ERO low cost".

Les condicions han de tenir en compte, no només el que s’ha signat amb anterioritat a Banc Sabadell, sinó també el que s'ha signat en el sector, per facilitar l'adhesió voluntària a l'ERO.

 

La Direcció respon ...

La Direcció diu que a la reunió de dijous traslladarà a la RLT algunes de les propostes que pretenen aplicar, així com ajustar el nombre de la plantilla afectada, segons el Banc, a les seves necessitats reals.

L'única novetat que aporta el Banc és la no aplicació de la modificació substancial de les condicions laborals per a la plantilla.

No així qualsevol altre plantejament (p.e.movilidad geogràfica i/o mobilitat funcional)

Esperem que en la propera reunió, aquest dijous, 30 de setembre, la Direcció tingui les idees més clares.


PROPERES ACCIONS A BANC SABADELL:

Dijous 30 de setembre Concentració de 19 a 20 hores Plaça Sant Roc de SABADELL

4 d'octubre, 15 minuts de VAGA - de 10 a 10.15 hores

5 d'octubre, 60 minuts de VAGA - de 10 a 11 hores

6 d'octubre VAGA TOTA LA JORNADA - Concentració de 11 a 13 hores a Edifici Torre Sabadell (Balmes/Diagonal) BCN

8 d'octubre VAGA TOTA LA JORNADA - Concentració de 11 a 13 hores a Edifici Torre Sabadell (Balmes/Diagonal) BCN