CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

VOLEM 聯TAULA = 0聰 A RECURSOS HUMANS!!

VOLEM 聯TAULA = 0聰 A RECURSOS HUMANS!!


Durant aquesta setmana hem anat plantejant alguns dels problemes m茅s greus als que ens enfrontem actualment. Per貌 n聮hi ha d聮altres que tamb茅 tenim pendents de resoldre a Caixa Sabadell. La nostra Direcci贸 tamb茅 se聮n va de vacances, per貌 no ens demanen temps mort com la patronal, perqu猫 ja en fa molt (de temps) que el van matar (el temps).

Un altre mot molt utilitzat per la Direcci贸 de CS 茅s DILACI脫. DILACI脫 que es prenen en contestar qualsevol q眉esti贸 que es planteja i d聮aquesta manera aplicar aquella m脿xima de 聯qui dia passa, any empeny聰. Us imagineu que tots apliqu茅ssim la mateixa pr脿ctica amb els clients (interns o externs)?

ALGUNES Q脺ESTIONS PENDENTS

  • Pr茅stecs: Des de l聮any passat que estem demanant dues q眉estions b脿siques.

1. La rebaixa del tipus d聮inter猫s del pr茅stec hipotecari preferencial empleat, que actualment 茅s m茅s car que pels clients. Inicialment Caixa estava disposada a rebaixar el tipus per les noves operacions, per貌 no per la cartera vigent. Ens hi vam oposar per discriminatori, i fa mesos que estem esperant que calculin l聮impacte que pot tenir en el compte de resultats de Caixa.

2. L聮increment del termini de la hipoteca pel primer habitatge, m茅s enll脿 dels 25 anys. Encara no tenim cap resposta, malgrat es van desmarcar publicant a tota la plantilla que s聮incrementava el termini fins a 40 anys nom茅s per les operacions de primera compra. Aquesta opci贸 no ens satisf脿 per insuficient, ja que nom茅s afecta aquells empleats que no tenen cap habitatge i tinguin menys de 25 anys.

  • Els protocols de valoraci贸 de l聮any passat que, despr茅s de 7 mesos, encara no han estat capa莽os d聮enviar-los. A aquest pas ens ajuntarem amb els de l聮any vinent.
  • Control de pres猫ncia i hores extres. El nou sistema 茅s una mofa a la plantilla. La majoria no aconsegueix omplir el formulari del TDTE o sol路licitar el cobrament d聮hores extres perqu猫 els aplicatius donen errors cont铆nuament. Qualsevol de vosaltres que no pugui fer el seguiment de les seves hores, que es posi en contacte amb nosaltres i l聮ajudarem (937286652 聳 CCOO@caixasabadell.es)
  • Salut laboral: Aqu铆 hi ha tants temes pendents que 茅s dif铆cil explicar-los tots:

# Encara no tenim la resposta a les preguntes que vam fer sobre les incongru猫ncies del nou manual de seguretat, fa 聯nom茅s聰 15 mesos.
# Segueixen sense recon猫ixer que som usuaris de PVD聮S perqu猫 segons el servei de prevenci贸 estem menys de 2 hores al terminal.
# No volen admetre que l聮atracament 茅s un risc laboral, malgrat que les conseq眉猫ncies d聮un atracament s铆 que s贸n accident laboral. Com s聮ent茅n?
# Tampoc existeixen, segons la Direcci贸, els riscos psicosocials en la nostra professi贸, quan 茅s el segon sector amb m茅s baixes per depressi贸.
# No tenim Pla de Prevenci贸, obligatori des de l聮any 2003, i manquen les avaluacions de casi 100 oficines i tots els serveis centrals.

TEMPS DE SEQUERA I D聮ESTALVI ENERG脠TIC

En una decisi贸 d'alt nivell financer, la Direcci贸 de la Caixa va prohibir a les oficines utilitzar els 30聙 mensuals per petites despeses justificades, per a la compra d'aigua o targetes de transport p煤blic. Aquest import es venia utilitzant des de feia molts anys i no havia comportat cap incid猫ncia. Per貌 ara, la Direcci贸 creu que se聮n pot fer un mal 煤s i vol prevenir possibles fraus (sic). Aquesta disposici贸 nom茅s t茅 un adjectiu: rid铆cul.

脡s possible que un dels valors del Nou Rumb sigui mantenir a la plantilla deshidratada? Per evitar-ho, la Secci贸 Sindical de CCOO va demanar a la Direcci贸 el proppassat 12 de juny, la instal路laci贸 de fonts d'aigua potable en tots els centres de treball (incloent-hi SSCC), tal i com tenen en la majoria de grans empreses i entitats financeres. Amb la rapidesa habitual, la Direcci贸 encara no ha respost.

Una mesura que s铆 podrien adoptar tal i com han fet l聮administraci贸 i moltes grans empreses, que comporta un estalvi de costos i al mateix temps col路labora amb el medi ambient, 茅s la d聮adaptar la temperatura de l聮aire condicionat a criteris de sostenibilitat i efici猫ncia energ猫tica, que permeti a la plantilla anar a l聮estiu amb m脿nigues de camisa sense passar fred.

L聮脠TICA que nosaltres demanem:

Exemple
Transpar猫ncia
Igualtat
Conciliaci贸
Acord

Esperem que la Direcci贸 no es tregui la gorra durant aquestes vacances (no sigui cas que li agafi una insolaci贸) i es dediqui a fer 聯pensing聰* durant l聮estiu, tal i com demana als altres.

*pensing: acci贸 de pensar en q眉estions de feina mentre es fa 聯panxing聰**. Actuaci贸 totalment desaconsellable per a la salut mental, ja que les vacances es van inventar per poder descansar, f铆sicament i intel路lectualment, del treball.

**panxing: acci贸 de no fer res. Molt aconsellable durant les vacances i temps d聮oci.