CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

PLA DE PENSIONS - PREGUNTES

PLA DE PENSIONS - PREGUNTES


El darrer any s聮ha escrit molt del pla de pensions, per貌 en les visites que la Secci贸 Sindical de CCOO fem a les oficines ens adonem que encara hi ha un gran desconeixement sobre el tema. Ara que el proc茅s ha finalitzat i els part铆cips del subpla I ja han rebut la informaci贸 dels drets consolidats inicials i del percentatge d聮aportaci贸 anual, intentarem aclarir alguns dubtes amb aquest comunicat.

Qu猫 茅s el Pla de Pensions d聮Ocupaci贸?脡s un estalvi que CS fa al teu nom perqu猫 et serveixi de complement un cop et jubilis. Les aportacions que la Caixa fa al Pla de pensions s贸n teves, no poden revertir cap a l聮empresa i no tenen cap impacte fiscal per a tu.

Quines aportacions s贸n? Pels empleats incorporats a CS abans del 29/5/86 l聮aportaci贸 茅s un percentatge individualitzat del salari pensionable*. Pels incorporats amb posterioritat, la que estableix el conveni col路lectiu. No obstant, s聮han acordat fins el 2015 unes aportacions que milloren el conveni:

ANY

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

IMPORT

800 聙

850 聙

900 聙

950 聙

1.000 聙

1.030 聙

1.060 聙

1.090 聙

1.120 聙

1.150 聙

Puc fer-hi aportacions? S铆, en el subpla III, per貌 no podr脿s traslladar-les a cap altre Pla de pensions mentre siguis empleat de CS. En contrapartida, et beneficies d聮unes comissions de gesti贸 molt m茅s baixes que les de mercat i tens la tranquil路litat que est脿 supervisat pels propis empleats mitjan莽ant la Comissi贸 de Control del Pla de Pensions.

Quan podr茅 disposar d聮aquest diners? En el moment de la jubilaci贸 en forma de capital, de renda (temporal o vital铆cia) o mixta de les altres dues. Si has escollit una renda temporal, un cop l聮any pots variar l聮import a percebre, per貌 nom茅s a l聮al莽a. Tamb茅 pots sol路licitar la totalitat del capital pendent de cobrar en qualsevol moment de la teva jubilaci贸. Per 煤ltim, la llei contempla situacions molt excepcionals en qu猫 pots rescatar part del capital abans de jubilar-te.

I si no em jubilo a CS? Quan deixis de ser treballador de CS has de traslladar els teus Drets Consolidats (capital acumulat fins el moment) a un altre Pla de pensions.

I si malauradament no arribo a jubilar-me? B茅, no has de ser pessimista, per貌 el Pla de pensions tamb茅 contempla unes prestacions de risc. Si el treballador pateix una invalidesa permanent, ja sigui total, absoluta o gran invalidesa, rebr脿 un capital equivalent a 5 vegades al seu salari pensionable* anual. Si els Drets Consolidats s贸n superiors rebr脿 la totalitat d聮aquests. La prestaci贸 es pot rebre tamb茅 en forma de renda o mixta.

En el cas de produir-se la mort del treballador, existeixen les mateixes cobertures a favor dels beneficiaris que l聮empleat hagi designat. En aquest cas, els beneficiaris decidiran com volen cobrar. Properament rebrem comunicaci贸 de RRHH per designar els beneficiaris.

Un cop jubilat, si he escollit cobrar en forma de renda i malauradament em succeeix alguna desgr脿cia, perdo els diners que no s聮han arribat a cobrar? No, els diners acumulats no es perden mai i aniran a parar als teus hereus.

Qu猫 茅s el subpla III? 脡s on van a parar les aportacions que fa l聮empleat. Tamb茅 recull una aportaci贸 inicial que va fer CS en el moment de la constituci贸 als empleats que tenien aleshores Plus Voluntari.

Per qu猫 serveix? Com els altres, per tenir un complement a la jubilaci贸. El m猫tode per recuperar els Drets Consolidats 茅s el mateix, si b茅 el capital acumulat en aquest pla no es t茅 en compte en les prestacions de risc i 茅s addicional a l聮asseguran莽a.

Si teniu m茅s q眉estions, escriviu a CCOO@caixasabadell.es i us respondrem tan aviat com puguem.

Sabadell, 11 de juliol de 2006

*Salari pensionable: sou base, antiguitat, complement ajuda familiar per fill, complement ajuda familiar esposa, plus de xofer, plus de m脿quines, complement de lloc de treball (Art. 47 EECA), plus de nocturnitat, plus de penositat, complement de torns,complement de classificaci贸 d聮oficines (Art. 92 EECA), complement personal compensatori causat per canvi de categoria laboral.