CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

Intervenci贸 a l'Assemblea General de la Caixa (6/6/06)


Intervenci贸 dels representants de CCOO davant l'Assemblea General de la Caixa.

L聮any passat, la Secci贸 Sindical de CCOO va protestar davant la seu on es va celebrar l聮Assemblea General de la Caixa.

 

El motiu de la nostra protesta era denunciar la pol铆tica de Recursos Humans de la Caixa. Una pol铆tica gasiva pel interessos del treballadors i treballadores.

 

Aquest any hem reprodu茂t part de la protesta (perqu猫 creiem que r茅s ha canviat) i els 3  representants dels treballadors i treballadores que van sortir de les 煤ltimes eleccions als 貌rgans de govern celebrades el passat 27 d聮abril de 2006, avalats per CCOO, van fer una intervenci贸 que us hi adjuntem.

 

A CCOO, creiem que les coses a casa nostra s贸n molt millorables, 茅s m茅s, estem absolutament conven莽uts que com a treballadors i treballadores no rebem el qu猫 ens mereixem. I m茅s encara, la Direcci贸 fa tot el qu猫 pot per negar-nos el qu猫 ens pertany per dret. Tots i totes ho sabeu. Sabeu, per exemple, qu猫 no es cobren totes les hores extres qu猫 es fan. Sabeu qu猫 ens convoquen a m煤ltiples reunions per la tarda, la qual cosa dificulta la conciliaci贸 de la nostra vida laboral i familiar. Sabeu que les dones no ocupen els llocs de Direcci贸 que els hi pertocaria. Sabeu que es cobra molt menys qu猫 en altres llocs. Sabeu......

 

Tot aix貌, i m茅s, ho sabeu i ho patiu. Per aix貌, els 3 representants escollits per vosaltres, de la candidatura avalada per CCOO, creuen qu猫 a l聮Assemblea General de la Caixa, m脿xim 貌rgan sobir脿 de l聮Entitat s聮han de fer escoltar. I, qu猫 pel fet de fer-ho ning煤 no s聮hauria de molestar.

 

Si ens heu escollit 茅s perqu猫 treballem per vosaltres, per defensar els vostres interessos, i per fer-ho, hem de dir el qu猫 pensem a tot arreu. I l聮Assemblea General, com el Consell d聮Administraci贸, com la Comissi贸 de Control, com la Intranet, s贸n tots llocs per fer-ho. I al carrer, si 茅s necessari, tamb茅.

 

Matar贸, 7 de juny de 2006


Intervenci贸 d聮avant l聮Assemblea General de la Caixa celebrada el 06.06.2006

 

Senyors consellers i senyores conselleres,

 

        Aquesta intervenci贸 茅s en nom dels 3 consellers de CCOO del grup de treballadors i treballadores de Caixa Laietana.

Tot just fa un any, la Secci贸 Sindical de CCOO de Caixa Laietana protestava davant aquest mateix edifici reclamant a la Direcci贸 una soluci贸 als problemes qu猫 des de fa temps tenim a la nostra Entitat i que la Direcci贸 茅s nega a resoldre.

Denunci脿vem, entre d聮altres, la perllongaci贸 de jornada que impedeix als treballadors i treballadores la conciliaci贸 de la seva vida laboral i familiar, denunci脿vem la pol铆tica clarament discriminat貌ria envers les dones en les seves aspiracions professionals, denunci脿vem la pol铆tica discriminat貌ria envers la contractaci贸 de discapacitats (inexistent a casa nostra), denunci脿vem el no reconeixement de les parelles de fet, l聮exc茅s d聮hores extraordin脿ries (no declarades i no cobrades, la qual cosa representa un frau a la Seguretat Social), denunci脿vem, en definitiva, la deficient gesti贸 de la pol铆tica de recursos humans.

Per culpa d聮aquesta pol铆tica dels recursos humans, gasiva pels interessos dels treballadors i treballadores de Caixa Laietana, en el darrer any, han estat molts els companys i companyes que han marxat de l聮Entitat cap a altres Entitats d聮Estalvis, on cobren millors sous (actualment som la Caixa Catalana on menys es cobra) i molests pel tracte que han rebut per part de la Direcci贸.

Una pol铆tica de recursos humans que ens ha obligat a CCOO a plantejar diverses demandes davant els tribunals.

Aquesta judicialitzaci贸 de la vida laboral a Caixa Laietana enterboleix innecess脿riament les relacions laborals, la qual cosa perjudica tant l聮Entitat com el seus treballadors.

Des de CCOO volem que aix貌 s聮acabi, per貌 per fer-ho necessitem tant de la Direcci贸, amb un canvi de rumb en la seva pol铆tica de recursos humans, com de vost猫s, senyors consellers i conselleres que poden, a trav茅s d聮aquesta Assemblea sobirana, instar a la Direcci贸 a establir ponts que ens permetin ambdues parts trobar solucions als molts problemes greus qu猫 tenim a casa nostra.

Per tot plegat no podem aprovar la gesti贸 de la Direcci贸, perqu猫, tot i reconeixent que econ貌micament les coses han funcionat for莽a b茅, (cosa qu猫 es deu en gran mesura a qu猫 tenim una plantilla de baix cost i alta qualitat) la seva gesti贸 al capdavant del seu millor actiu (les persones que formem part de Caixa Laietana) ha estat, 茅s, deficit脿ria.

Votarem NO, i esperem que, si m茅s no, aquesta intervenci贸 ens faci reflexionar a tots i a totes sobre la necessitat d聮establir mecanismes de di脿leg i recerca de solucions que ens permetin avan莽ar cap a unes relacions laborals fluides, justes i satisfact貌ries, la qual cosa, sens dubte, repercutir脿 positivament en la compte de resultats dels anys vinents.

        Lliurem el document amb el contingut d聮aquesta intervenci贸 al Secretari de l聮Assemblea General per a que s聮adjunti a l聮acta.

 

        Moltes gr脿cies per la seva atenci贸.

 

Consellers escollits pels treballadors i treballadores de Caixa Laietana en representaci贸 de Comissions Obreres.

 

Matar贸, 6 de juny de 2006