CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

LA DIRECCI脫 DE CAIXA PENED脠S 聯PROHIBEIX聰 LA DISTRIBUCI脫 DE COMUNICATS A CCOO

LA DIRECCI脫 DE CAIXA PENED脠S 聯PROHIBEIX聰 LA DISTRIBUCI脫 DE COMUNICATS A CCOO


La Inspecci贸 de Treball fa un requeriment a l聮empresa perqu猫 cessi en la seva conducta antisindical

La Direcci贸 de Caixa Pened猫s pret茅n aprofitar la substituci贸 (decidida unilateralment) de la distribuci贸 en paper i per cartera dels comunicats dels sindicats per un tauler d聮anuncis virtual, per retallar la comunicaci贸 amb la plantilla.

CCOO li hav铆em manifestat a la Direcci贸 el nostre desacord amb el sistema perqu猫, tal com l聮havia implementat, 茅s molt restrictiu ja que la majoria de la plantilla no s聮assabenta de l聮exist猫ncia dels comunicats sindicals. Com que la nostra Secci贸 Sindical no s聮ha plegat a aquestes restriccions, la Direcci贸 d聮aquesta caixa fa cinc mesos que nega la publicaci贸 en el tauler virtual dels comunicats de CCOO, mentre que s铆 publica els dels altres sindicats. Ara la Direcci贸 es nega a complir el requeriment que li ha fet la Inspecci贸 de Treball perqu猫 cessi en la seva conducta antisindical, per la qual cosa preveiem un llarg conflicte.

No es tracta d聮un problema t猫cnic, ja que altres caixes, que tamb茅 han substitu茂t la distribuci贸 en paper per un tauler virtual, com Manresa, Manlleu, Sabadell i Terrassa 聳 i a les quals s聮afegiran en breu Tarragona i Girona - tenen implantat un sistema senzill i efica莽 que no els provoca cap problema, ni cap sobrecost, i gaudeix del consens de tots els sindicats. 脡s a dir, a les altres entitats (tamb茅 a Caixa Catalunya i 聯la Caixa聰 on encara es fa en paper) la comunicaci贸 est脿 absolutament normalitzada i les respectives Direccions 聳 encara que no els agradi tot el que diem CCOO- accepten unes regles de joc democr脿tiques.

Per貌 la Direcci贸 de Caixa Pened猫s no deu sentir-se prou segura per encaixar les cr铆tiques i com que no li agraden moltes de les coses que diem CCOO en els nostres comunicats, vol fer tot el possible perqu猫 la plantilla no els llegeixi.

Li hem de dir a la Direcci贸 de Caixa Pened猫s que la Caixano 茅s de la seva propietat 聳 encara que per la seva actitud i comportaments sembla que s聮ho pensi 聳 i que l聮entitat no es mereix que el seu bon nom quedi malm猫s per l聮actuaci贸 autocr脿tica de la seva Direcci贸.

Que deixi d聮obstruir el dret del nostre sindicat a comunicar-se amb la plantilla i tingui m茅s cura de la gesti贸 de la Caixa 聳 que bona falta li fa - i que s脿piga que CCOO no escriurem al seu 聯dictat聰 ja que no ho vam fer ni quan en aquest pa铆s hi havia una dictadura (que segurament aquesta Direcci贸 enyora) i que continuarem fent 煤s de tots els mitjans sindicals i jur铆dics al nostre abast perqu猫 les treballadores i treballadors de Caixa Pened猫s gaudeixin del dret a la informaci贸 propi d聮un estat democr脿tic en el segle XXI.

mar莽 de 2006