CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

No sortirem de pobres (I)


La Caixa pensa millorar, tot i que no gaire, alguns salaris.

La Secci贸 Sindical de CCOO tamb茅 s聮ha entrevistat aquest dies amb la Direcci贸, i hem volgut esperar a treure aquest comunicat una vegada hem aconseguit una informaci贸 m茅s complerta sobre el que significaran aquests plusos compensatoris que la Caixa pret茅n aplicar.

Com ja us deveu imaginar, la cosa no ser脿 per llen莽ar coets. Molt ens temem que no vagi gaire m茅s enll脿 de la passada del tradicional tren de cada any.

L聮煤nic motiu pel qual, creiem, la Caixa vol moure pe莽a es desviar l聮atenci贸 sobre el qu猫 ha passat en el tema dels objectius. Tamb茅 creiem que 茅s un intent d聮apaivagar (que no extingir) el foc pel que fa a la fugida cap a altres entitats de bons professionals de l聮Entitat que ni cobren el que es mereixen ni s贸n tractats com cal.

Pel que fa a la primera causa (els diners) la Direcci贸 茅s conscient de que paga poc (aix铆 ens ho han reconegut) i per aix貌 no li queda m茅s remei que fer quelcom. Per貌 ho far脿 des de la garreperia que la caracteritza i nom茅s per a uns quants, sense seguir criteris objectius, accessibles per a tothom i generosos amb l聮esfor莽 i el rendiment (alt) que rep com a contrapartida.

Aix铆 doncs, en principi, la nostra Direcci贸 t茅 previst compensar (i potser no a curt termini) a uns quants empleats i empleades (els delegats i delegades de la pedrera que menys cobrin). La resta del personal no compte.

Per cert, la Caixa no hauria d聮oblidar (com fa sempre) que no nom茅s hi ha empleats a les oficines, tamb茅 n聮hi ha als Departaments Centrals, i tamb茅 茅s mereixen un millor tracte. Ja va essent hora de que se聮ls reconegui la seva feina. Globalment, ens referim, i no de manera tan selectiva i subjectiva com fins ara.

Gesti贸 doncs, aquesta de la caixa, que porta un rumb equivocat. Una pol铆tica errant dels recursos humans (hem pogut veure a una oficina de l聮Entitat un cartell penjat als vidres exteriors de l聮oficina demanant personal, essent la pr貌pia oficina l聮encarregada de contractar !!!) Una gesti贸 deficient que minva les nostres condicions de treball i que ens pot fer molt mal a mig termini. Un tracte que desincentiva al personal. Una Direcci贸, en definitiva, que si no rectifica el rumb ens portar脿 al naufragi.

No estem sols en el mercat, i la marxa de bons professionals (amb les seves carteres de clients) i el descontentament dels que es queden, per culpa d聮una Direcci贸 entossudida en donar el m铆nim possible, ens passar脿 factura. Al temps.

Matar贸, 3 de febrer del 2006