CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

La Direcci贸 de Caixa de Manlleu tamb茅 es 聯normal聰 i conciliadora.


Un acord sobre conciliaci贸 de la vida laboral i familiar entre CCOO i la Direcci贸 de Caixa Manlleu millora les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Fa uns dies ens f猫iem ress貌 de la signatura de l聮acord sobre conciliaci贸 de la vida laboral i familiar a Caixa Manresa entre la Secci贸 Sindical de CCOO i la Direcci贸, i qualific脿vem a aquesta 煤ltima com una Direcci贸 聯normal聰, en el sentit de sensible als problemes, dialogant i capa莽 d聮enfrontar-se als reptes que se li plantejaven des de CCOO. Per貌 tamb茅 d猫iem que aix貌 havia sigut com a conseq眉猫ncia d聮una tasca de molt de temps i de molt d聮esfor莽 per part de Comissions Obreres, for莽a majorit脿ria en aquella Caixa.

 

A casa nostra, de moment, funcionen les coses d聮una altre manera. Les millores no venen per pactes i/o acords, majorit脿riament, sin贸 per la reclamaci贸 (amb demandes incloses) de la Secci贸 Sindical de CCOO, gr脿cies a les quals hem aconseguit, entre d聮altres, la aplicaci贸 correcta de l聮antiguitat, la regularitzaci贸 de les aportacions als plans de pensions, i ara, despr茅s de la sentencia favorable del Tribunal Suprem, a inst脿ncies d聮una demanda presentada contra la Caixa per la incorrecta aplicaci贸 del Conveni per aquesta Secci贸 Sindical, a l聮abonament d聮una paga de beneficis per a un col路lectiu important de treballadors i treballadores que no l聮han cobrat en el seu moment.

 

 A Caixa Manlleu, a on, quina casualitat, Comissions Obreres tamb茅 compte amb la majoria del Comit猫, han aconseguit un acord similar al de Caixa Manresa.

 

Davant aquest fets tots i totes haur铆em de reflexionar molt sobre quina mena de Direcci贸 tenim (evidentment no gaire bona i, de ben segur que no ens la mereixem) sobre qu猫 li donem a canvi i que li haur铆em de donar, i, sobretot, prendre nota del que passa en Caixes similars a la nostra on Comissions Obreres t茅 majories qualificades.

 

Sempre hem dit que a casa nostra la Direcci贸 ens posa les coses molt dif铆cils per貌 no hi ha res impossible. S聮ha de treballar y lluitar per aconseguir-ho, i no 茅s f脿cil, per貌 no dubteu que si a una Direcci贸 dura com la nostra se li enfronta un Sindicat com CCOO amb la suficient majoria es poden aconseguir moltes coses en el futur. Penseu-hi.

 

Us afegim l聮acord.

 

Matar贸, 18 d聮octubre de 2005

 

 

 

ACORD CONCILIACI脫 VIDA LABORAL I FAMILIAR
Caixa de Manlleu

 

conveni col路lectiu 2003-2006

acord conciliaci贸 6.10.05

FLEXIBILITAT HOR脌RIA

 

Possibilitat de demanar 陆 hora de flexibilitat hor脿ria a l聮inici de la jornada de treball.

PERM脥S RETRIBU脧T PER NAIXEMENT DE FILLS, MALALTIA GREU O DEFUNCI脫

Permisos retribu茂ts en cas de naixement de fills o malaltia greu o mort de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat: 2 dies, 4 si hi ha despla莽ament.

Permisos retribu茂ts: s聮afegeix l聮adopci贸.

En els casos de naixement o adopci贸 es garanteix com a m铆nim, un dia h脿bil de perm铆s.

En els casos de malaltia greu els 2 dies  es podran realitzar durant els 7 dies posteriors a l聮inici del fet causant.

REDUCCI脫 DE JORNADA

Es podr脿 demanar per tenir cura de fills menors de 6 anys o disminu茂ts f铆sics o ps铆quics.
La reducci贸 de la jornada haur脿 de ser com a m铆nim d'un ter莽.
Per a la cura del menor el per铆ode m铆nim ser脿 d'1 any.

Es suprimeixen els l铆mits m铆nims (una hora di脿ria i per铆ode d聮un any) que estableix l聮article 38.1.g del Conveni Col路lectiu.

DONA EMBARASSADA

 

Atendre, quan sigui possible, peticions trasllat a centre proper al domicili, durant l聮embar脿s i 9 mesos posteriors al part.

No trasllat a un centre que comporti canvi de domicili, excepte que hi hagi mutu acord, durant l聮embar脿s i els 9 mesos posteriors al part.

VACANCES

 

Si el perm铆s per maternitat, adopci贸 o acolliment i l聮alletament (acumulat), junt amb les vacances pendents de fer, coincideixen amb un canvi d聮any, les vacances es podran gaudir immediatament despr茅s del perm铆s corresponent

VIOL脠NCIA DE G脠NERE

 

Les persones que siguin v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere gaudiran dels drets previstos a la Llei Org脿nica 1/2004 de 28 de desembre de "Mesures de protecci贸 integral contra la viol猫ncia de g猫nere". En aquests casos es podran flexibilitzar els criteris de concessi贸 de pr茅stecs o bestretes al personal per atendre situacions de necessitat.

FORMACI脫

 

Es facilitar脿 la participaci贸 dels empleats i empleades que estiguin d'exced猫ncia per motius familiars, en cursos de formaci贸 adequats per al seu reciclatge professional, preferentment durant l'煤ltim trimestre d'exced猫ncia per a facilitar la seva reincorporaci贸.
Durant aquesta situaci贸 d'exced猫ncia, es podr脿 participar en convocat貌ries d'ex脿mens per capacitaci贸, com si s'estigu茅s en actiu.