CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

Una integraci贸 manifestament millorable

Una integraci贸 manifestament millorable


Des que el passat 26 d'abril es posava en marxa el proc茅s d'integraci贸 d'Unnim a BBVA, el banc est脿 portant a terme una s猫rie d'accions que s'adiuen poc amb l'esl貌gan 聯BBVA, el m茅s important, les persones聰.


Per comen莽ar, la persona que s'encarregava a Unnim de la relaci贸 amb la representaci贸 sindical ha estat desposse茂da del seu paper d'interlocuci贸, per貌 sense que RRHH del BBVA a Catalunya tingu茅s informaci贸 de molts dels assumptes que estava tractant.

Despr茅s, els fets demostren una sorprenent imprevisi贸. Es contracten ETTs per a cobrir les baixes que provoca el proc茅s de formaci贸 previ a la integraci贸, perfecte, per貌 en molts casos s贸n persones que desconeixen l'aplicatiu amb el que han de treballar (quina gran idea hagu茅s estat contractar-les uns dies abans!). S'envia molta gent a noves ubicacions, normal, per貌 algunes persones no tenen taula ni cadira per treballar. S'ubica personal amb poders a les oficines que seran el seu dest铆 a partir del 27 de maig, per貌 no es t茅 en compte que, mentre, no poden exercir com apoderats en aquest dest铆 (pel petit detall de pert脿nyer, encara, a una empresa diferent).

Finalment, la plantilla d'Unnim est脿 sent sotmesa a un traum脿tic proc茅s d'immersi贸 en els pitjors aspectes de la cultura corporativa del BBVA, que el personal provinent d'aquesta entitat ja coneix sobradament.

Pagament d'incentius: tot i que CCOO hem requerit reiteradament que el banc expliqui els criteris i barem per al pagament dels incentius, fins ara tota la informaci贸 disponible 茅s una trucada del superior jer脿rquic comunicant la quantitat a cobrar (tot un homenatge a l'objectivitat en el tracte a les i els professionals de la casa). Aix貌 quan hi ha trucada, perqu猫 les persones afectades per l'ERO que ja han passat al banc no en saben res, ni tampoc totes aquelles persones que van treballar tot el 2012 per貌 ja han sortit de l'empresa.

Sobrec脿rrega de feina, del personal dels dos bancs d'or铆gen, per la integraci贸: ni es preveuen ni es comuniquen les compensacions per la dedicaci贸 extra i les gu脿rdies que el banc demana, tant per atendre la formaci贸 com la disponibilitat el cap de setmana de la integraci贸 (ja se sap, el banc ho compensa tot amb l'AVE-DOR, caracteritzat pel seu repartiment igualitari i objectiu). Hem de recordar que, malgrat el banc vulgui obviar-ho, el Conveni estableix clarament tant el car脿cter voluntari de les hores extres i les gu脿rdies com les compensacions, econ貌miques i/o en dies de descans, que corresponen.

Segur que el BBVA, per propi inter猫s, vol que la integraci贸 d'Unnim sigui un 猫xit. Caldria, llavors, que aquesta voluntat es correspongu茅s amb els fets: un tracte adequat a ambdues plantilles, respectes als acords i normes legals, informaci贸 suficient, transpar猫ncia i equitat amb les persones afectades pels canvis, que som tothom,...

Per a CCOO el m茅s important s铆 que s贸n les persones. El banc t茅 una ocasi贸 per demostrar que el seu esl貌gan no 茅s simple publicitat enganyosa. De moment, la veritat, no ho est脿 aconseguint.

Seguim treballant, seguirem informant.

Maig de 2013

llegir Comunicat en pdf
leer Comunicado en pdf