CCOO Federación Servicios

Logo 1

Una integració manifestament millorable

Una integració manifestament millorable


Des que el passat 26 d'abril es posava en marxa el procés d'integració d'Unnim a BBVA, el banc està portant a terme una sèrie d'accions que s'adiuen poc amb l'eslògan “BBVA, el més important, les persones”.


Per començar, la persona que s'encarregava a Unnim de la relació amb la representació sindical ha estat desposseïda del seu paper d'interlocució, però sense que RRHH del BBVA a Catalunya tingués informació de molts dels assumptes que estava tractant.

Després, els fets demostren una sorprenent imprevisió. Es contracten ETTs per a cobrir les baixes que provoca el procés de formació previ a la integració, perfecte, però en molts casos són persones que desconeixen l'aplicatiu amb el que han de treballar (quina gran idea hagués estat contractar-les uns dies abans!). S'envia molta gent a noves ubicacions, normal, però algunes persones no tenen taula ni cadira per treballar. S'ubica personal amb poders a les oficines que seran el seu destí a partir del 27 de maig, però no es té en compte que, mentre, no poden exercir com apoderats en aquest destí (pel petit detall de pertànyer, encara, a una empresa diferent).

Finalment, la plantilla d'Unnim està sent sotmesa a un traumàtic procés d'immersió en els pitjors aspectes de la cultura corporativa del BBVA, que el personal provinent d'aquesta entitat ja coneix sobradament.

Pagament d'incentius: tot i que CCOO hem requerit reiteradament que el banc expliqui els criteris i barem per al pagament dels incentius, fins ara tota la informació disponible és una trucada del superior jeràrquic comunicant la quantitat a cobrar (tot un homenatge a l'objectivitat en el tracte a les i els professionals de la casa). Això quan hi ha trucada, perquè les persones afectades per l'ERO que ja han passat al banc no en saben res, ni tampoc totes aquelles persones que van treballar tot el 2012 però ja han sortit de l'empresa.

Sobrecàrrega de feina, del personal dels dos bancs d'orígen, per la integració: ni es preveuen ni es comuniquen les compensacions per la dedicació extra i les guàrdies que el banc demana, tant per atendre la formació com la disponibilitat el cap de setmana de la integració (ja se sap, el banc ho compensa tot amb l'AVE-DOR, caracteritzat pel seu repartiment igualitari i objectiu). Hem de recordar que, malgrat el banc vulgui obviar-ho, el Conveni estableix clarament tant el caràcter voluntari de les hores extres i les guàrdies com les compensacions, econòmiques i/o en dies de descans, que corresponen.

Segur que el BBVA, per propi interès, vol que la integració d'Unnim sigui un èxit. Caldria, llavors, que aquesta voluntat es correspongués amb els fets: un tracte adequat a ambdues plantilles, respectes als acords i normes legals, informació suficient, transparència i equitat amb les persones afectades pels canvis, que som tothom,...

Per a CCOO el més important sí que són les persones. El banc té una ocasió per demostrar que el seu eslògan no és simple publicitat enganyosa. De moment, la veritat, no ho està aconseguint.

Seguim treballant, seguirem informant.

Maig de 2013

llegir Comunicat en pdf
leer Comunicado en pdf