CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

La patronal vol discriminr els treballadors de nova entrada

La patronal vol discriminr els treballadors de nova entrada


Situaci贸 de la negociaci贸 reflectida despr茅s de la reuni贸 del 6 de juliol de la Comissi贸 Negociadora del Conveni Col路lectiu de la Mediaci贸.

En les diferents reunions de negociaci贸 mantingudes fins el moment, existia un principi d'acord sobre els seg眉ents temes:


  • Vig猫ncia del conveni: 1 any. 01 de gener de 2004 a 31 desembre de 2004
  • Retribucions: aplicaci贸 d'IPC amb cl脿usula de revisi贸.
  • Adequaci贸 de la llei de conciliaci贸 de la vida familiar i laboral en aquells aspectes no regulats en el propi conveni.


En aquesta reuni贸 no hem pogut arribar a l'acord que estava tan prop per l'actitud que va tenir la Patronal enfront d'un tema molt important per a CC.OO com 茅s la compensaci贸 econ貌mica per jubilaci贸 que estableix l'Art. 66 del Conveni.

La patronal i els sindicats comparteixen la externalitzaci贸 de l'article 66.

No obstant aix貌 pretenen excloure d'aquest article als treballadors de nova entrada. A aquesta exclusi贸 CC.OO s'oposa rotundament no admetent cap tipus de discriminaci贸.

Despr茅s d'aquesta postura de la patronal volent discriminar els treballadors de nova entrada en el Sector, AEMES ens sorpr猫n amb un comunicat dient que la representaci贸 sindical sacrifica la signatura del conveni per les hores de la Comissi贸 Mixta. Tenint gran import脿ncia el cr猫dit horari per a poder fer un seguiment del compliment del conveni, aquest no ha estat el motiu del desacord.

La nostra opini贸 茅s la protecci贸 de tots els treballadors i la seva no discriminaci贸 per qualsevol condici贸, en aquest cas per data d'entrada al sector.

CC.OO espera que en les pr貌ximes reunions siguem capa莽os de desbloquejar la situaci贸 creada.