CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

Rebaixa de les retencions de l'IRPF per pagament d'hipoteques per a rendes de fins a 33.000 euros


Ja es pot enviar la comunicaci贸 a l'empresa perqu猫 procedeixi a la baixada de dos punts a les retencions de l'IRPF per pagament d'hipoteca per a rendes de fins a 33.007,2 euros.

El Reial decret 1975/2008, de 28 de novembre (BOE del 2-12-2008), sobre les mesures urgents a adoptar en mat猫ria econ貌mica, fiscal, d'ocupaci贸 i d'acc茅s a l'habitatge, va introduir, entre altres novetats, una reducci贸 de dos enters del tipus de retenci贸 aplicable sobre els rendiments del treball personal dels contribuents que haguessin comunicat al seu pagador que destinen quantitats per a l'adquisici贸 o rehabilitaci贸 del seu habitatge habitual (no inclou construcci贸 o ampliaci贸 de l'habitatge ni comptes habitatge), utilitzant finan莽ament ali猫, per les quals tingui dret a la deducci贸 per inversi贸 en habitatge habitual, regulada a l'article 68.1 de la Llei de l'IRPF, sempre que, a m茅s, la quantia total de les seves retribucions anuals previsibles sigui inferior a 33.007,2 euros.

Per a poder beneficiar-se de la reducci贸 de dos punts 聴els efectes dels quals es produeixen a partir del 1-1-2009- 茅s necessari comunicar a l'empresa que s'estan efectuant pagaments per l'adquisici贸 o rehabilitaci贸 de l'habitatge habitual utilitzant finan莽ament ali猫.

L'Ag猫ncia Tribut脿ria ja ha modificat l'impr猫s per a efectuar aquesta comunicaci贸. El impr猫s el podeu descarregar directament en aquest mateix lloc web.

gener 2009
COMFIA-CCOO Catalunya