CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

C脿lcul dels 400 euros de reducci贸 de les retencions de l聮IRPF

C脿lcul dels 400 euros de reducci贸 de les retencions de l聮IRPF


10 06 08 El Govern ha decidit aplicar una reducci贸 lineal de 200 euros a tots els treballadors en la retenci贸 d麓IRPF en la n貌mina del mes de juny.

C脿lcul dels 400 euros de reducci贸 de les retencions de l'IRPF

El Govern ha decidit aplicar una reducci贸 de 400 euros lineals a treballadors, pensionistes, aut貌noms, etc. en les retencions que es paguen per l'impost sobre la renda de les persones f铆siques (IRPF). Fixem-nos ara a la manera com ens afecta aix貌 per a les pagues pr貌ximes:

N脪MINA DE JUNY
En la n貌mina de juny s'estableix una reducci贸 lineal de 200 euros en la retenci贸 de l'IRPF.
Suposem que la n貌mina d'un/una empleat/ada del banc el mes de juny fos la seg眉ent:

 

A PARTIR DEL MES DE JULIOL
Despr茅s de la n貌mina de juny queden encara uns altres 200 euros, els quals s'han d'anar restant al llarg de la resta de pagues (sis de normals, 录 extra d'agost, 陆 extra de setembre i 2 extres de desembre). Aix貌 fa un total de 8,75 pagues.

A partir de juny, un programa inform脿tic de l'Ag猫ncia Tributaria facilitar脿 a les empreses el c脿lcul. Amb tot, ara la farem pel "compte de la vella":

Dividim els 200 euros de reducci贸 de la retenci贸 entre el n煤mero de pagues que ens queden per a l'any 2008. En el nostre cas, 200/8,75=22,86 euros per cada una de les pagues. Per aix貌, en el nostre exemple, la retenci贸 per l'IRPF quedar脿 lleugerament per sota del 18% en cada una de les pagues (8,75 pagues) fins a final d'any.

Per tant, la reducci贸 de l'IRPF es deixar脿 notar sobretot a la n貌mina de juny, per貌 en dividir aquests 200 euros a la resta de les pagues de juliol a desembre gaireb茅 ni ens n'adonarem.

Juny de 2008