CCOO Federaci贸n Servicios

Logo 1

CCOO i altres sindicats del Banc Sabadell convoquen concentracions de protesta contra la pol铆tica salarial de la empresa

CCOO i altres sindicats del Banc Sabadell convoquen concentracions de protesta contra la pol铆tica salarial de la empresa


La protesta sindical t茅 el seu origen en la deteriorament del clima laboral provocat per les cont铆nues absorcions salarials i la falta de recursos. Banc Sabadell ha anunciat, a la seva plantilla, la decisi贸 d'absorbir els increments salarials per participaci贸 en beneficis corresponents a l'煤ltim exercici.

COMFIA聳CCOO, FES-UGT, CGT i la Confederaci贸n de Cuadros que agrupen el 92% de la representaci贸 sindical a Banc Sabadell, han convocat concentracions de protesta, per al pr貌xim dia 5 de juny, davant de la seu del banc a Sabadell on assistir脿 el secretari general de CCOO del Vall猫s Occidental, Antonio D铆az; tamb茅 es realitzaran concentracions davant el banc a Madrid, Oviedo i Val猫ncia. La protesta sindical t茅 el seu origen en el deteriorament del clima laboral provocat per les cont铆nues absorcions salarials i la manca de recursos per millorar els sistemes inform脿tics i organitzatius.

Cinc fusions banc脿ries en set anys, fetes a una velocitat plenament reconeguda pels mercats financers i l聮esc脿s increment dels recursos organitzatius de l聮entitat, han configurat un excel路lent compte de resultats, que t茅 el seu costat m茅s obscur en l聮increment de la pressi贸 laboral (les baixes per malaltia superiors a 21 dies han augmentat un 88% entre l聮any 2000 i el 2005) i en una reducci贸 dels recursos humans d聮entre 2.500 i 3.000 persones.

La pol铆tica retributiva de l聮entitat en aquest per铆ode s聮ha centrat en absorbir del salari voluntari, que gaudia la majoria de la plantilla, aquelles millores salarials que s贸n d聮obligada aplicaci贸 en funci贸 del Conveni Col路lectiu del Sector. Aquesta pol铆tica va ser contestada pels treballadors de l聮entitat amb una campanya de recollida de signatures, m茅s de 4.300 persones exigien que la direcci贸 de l聮empresa modifiqu茅s aquella posici贸 i reconegu茅s l聮aportaci贸 de la plantilla en aquest complicat proc茅s de concentraci贸.

La gota que ha fet vessar el got sindical, s聮ha produ茂t despr茅s de la publicaci贸 dels beneficis obtinguts per l聮entitat a l聮煤ltim exercici. En aplicaci贸 del Conveni Col路lectiu de Banca, a la plantilla de Banc Sabadell li correspondria augmentar la seva participaci贸 en beneficis en dos quarts de paga i la Direcci贸 del Banc ja ha anunciat a la plantilla la seva decisi贸 d聮absorbir aquest increment.

Secci贸 sindical de COMFIA-CCOO Banc Sabadell