conveni col·lectiu de Supermercats de Catalunya

SUPERMERCATS CONTINUEM, EXIGIM UN CONVENI JUST!


El 27 de maig passat hem mantingut una reunió per a la negociació del conveni col·lectiu de Supermercats de Catalunya.

- - - - -

CONTINUAMOS, ¡EXIGIMOS UN CONVENIO JUSTO!

 

El pasado 27 de mayo hemos mantenido una reunión para la negociación del convenio colectivo de Supermercados de Catalunya.


Després que a l’anterior reunió la part social plantegés les seves prioritats per a aquesta negociació, la patronal ha fet el seu plantejament centrat en les matèries següents:

- Àmbit temporal: 3 anys.

- Increment salarial: 2% per al 2022, 1,5% per a l’any 2023 i 1,5% per a l’any 2024.

- Absentisme: plantegen donar incentius en cas de reducció de l’absentisme individual i col·lectiu (no concreten la proposta i diuen que aportaran índexs d’absentisme centrat en incapacitat temporal per contingències comunes).

- Compensació i absorció: plantegen que no operi en salaris inferiors a 23.000 o 24.000 euros.

- Jornada: rebaixar 8 hores de jornada però eliminant el dia d’assumptes propis.

- Contractació: flexibilitat amb les hores complementàries

CCOO hem respost a aquestes propostes en els termes següents:

  • Hi pot haver acord respecte a la durada del conveni de tres anys.
  • Respecte a la proposta salarial, està molt allunyada del que plantegem a la plataforma inicial i del que plantegem al document conjunt acordat entre CCOO i UGT a nivell estatal. Pensem que cal revisar l’IPC real i no en funció de l’índex Nielsen tal com proposa la patronal, ja que mai no ens ha beneficiat.
  • Absentisme: proposem millorar la salut laboral i establir una paga de fidelitat (premiar la presència). La solució no pot ésser la penalització salarial.
  • Compensació i absorció: no hauria d’operar per garantir l’increment salarial real a totes les persones treballadores.
  • Jornada: plantegem la reducció de la jornada, ampliar els dies d’assumptes propis i millorar les llicències retribuïdes.
  • Contractació a temps parcial: plantegem la consolidació de les hores complementàries com a jornada ordinària i la prioritat per passar a temps complet.

A més, des de CCOO lamentem que no s’hagi recollit res respecte a recuperar el poder adquisitiu dels salaris, unificar salaris i condicions de treball a les quatre províncies, la millora de la compensació econòmica i en descans per al treball voluntari en diumenges i festius, reconeixement professional, millora de la contractació, reducció de la jornada i garantia de descans en cap de setmana, almenys una vegada al mes, millora de les normes de conciliació de la vida personal i familiar, millora dels permisos retribuïts i vacances i millora de la salut laboral, la formació i la igualtat.

CCOO continuarem amb la campanya informativa i de mobilització amb l’objectiu que s’assumeixin les reivindicacions principals dels sindicats.

La propera reunió està pendent de concretar.

Exigim un conveni just!

Seguirem informant!

- - - - - -

CONTINUAMOS, ¡EXIGIMOS UN CONVENIO JUSTO!

 

El pasado 27 de mayo hemos mantenido una reunión para la negociación del convenio colectivo de Supermercados de Catalunya.

Después de que en la anterior reunión la parte social planteara sus prioridades para esta negociación, la patronal ha hecho su planteamiento centrado en las siguientes materias:

- Ámbito temporal: 3 años.

- Incremento salarial: 2% para el 2022, 1,5% para el año 2023 y 1,5% para el año 2024.

- Absentismo: plantean dar incentivos en caso de reducción del absentismo individual y colectivo (no concretan la propuesta y dicen que aportarán índices de absentismo centrado en incapacidad temporal por contingencias comunes).

- Compensación y absorción: plantean que no opere en salarios inferiores a 23.000 o 24.000 euros.

- Jornada: rebajar 8 horas de jornada pero eliminando el día de asuntos propios.

- Contratación: flexibilidad con las horas complementarias

CCOO hemos respondido a dichas propuestas en los siguientes términos:

  • Puede haber acuerdo respecto a la duración del convenio de tres años.
  • Respecto a la propuesta salarial, está muy alejada de lo que planteamos en la plataforma inicial y de lo que planteamos en el documento conjunto acordado entre CCOO y UGT a nivel estatal. Pensamos que es necesario revisar al IPC real y no en función del índice Nielsen tal como propone la patronal, ya que nunca nos ha beneficiado.
  • Absentismo: proponemos mejorar la salud laboral y establecer una paga de fidelidad (premiar la presencia). La solución no puede ser la penalización salarial.
  • Compensación y absorción: no debería de operar para garantizar el incremento salarial real a todas las personas trabajadoras.
  • Jornada: planteamos la reducción de la jornada, ampliar los días de asuntos propios y mejorar las licencias retribuidas.
  • Contratación a tiempo parcial: planteamos la consolidación de las horas complementarias como jornada ordinaria y la prioridad para pasar a tiempo completo.

Además, desde CCOO lamentamos que no se haya recogido nada respecto a   recuperar el poder adquisitivo de los salarios, unificar salarios y condiciones de trabajo en las cuatro provincias, la mejora de la compensación económica y en descanso para el trabajo voluntario en domingos y festivos, reconocimiento profesional, mejora de la contratación, reducción de la jornada y garantía de descanso en fin de semana, al menos, una vez al mes, mejora de las normas de conciliación de la vida personal y familiar, mejora de los permisos retribuidos y vacaciones y mejora de la salud laboral, la formación y la igualdad.

CCOO continuaremos con la campaña informativa y de movilización con el objetivo de que se asuman las principales reivindicaciones de los sindicatos.

La próxima reunión está pendiente de concretar.

¡Exigimos un convenio justo!

¡Seguiremos informando!

 

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!

https://afiliat.ccoo.cat/