III CONVENI COL?LECTIU SUPERMERCATS DE CATALUNYA

CCOO considera insuficient la proposta de la patronal de Supermercats de Catalunya per al conveni col.lectiu


essencial esencial supermercados supermercats conveni convenio negociación negociació salari salario

El dia 25 de novembre de 2020, va tenir lloc una reunió per a la negociació el conveni amb l'objectiu d'intentar apropar posicions entre les parts, ja que en les reunions anteriors s'ha evidenciat un gran distanciament.


La patronal ens planteja un conveni de curta durada, 2 anys, i una actualització del salari, que millora la seva anterior proposta, consistent en:

  1. Per a l'any 2020, un increment del 0,8 % sobre les taules salarials del 2019 més un altre 0,8 % en concepte de variable, no consolidable a taula, abonable en un pagament únic.
  2. Per a l'any 2021, un increment del 0,8 %, sobre les taules salarials de l'any 2020.

CCOO vam plantejar increments salarials del 2 % per a tots els nivells retributius, sense distinció, no compensable ni absorbible, per a cada un dels anys, més un increment addicional per a les taules salarials que tenen salaris més baixos que Barcelona.

En temps de treball plantegem que l'anomenat "temps d'entrepà" tingués la consideració de temps de treball efectiu, així com una reducció de la jornada per a l'any 2021.

Des de CCOO entenem que la proposta de la patronal ignora completament el bon moment del sector i l'esforç que hem fet les persones treballadores durant aquests mesos.

Des de CCOO esperem que la patronal assumeixi que l'increment salarial ha d'estar vinculat a l’increment de les vendes, de la productivitat i dels beneficis. També que valori a les persones treballadores de les seves plantilles l'esforç que s'ha realitzat, com a activitat essencial, en un context molt complicat i amb exposició al risc.

La propera reunió tindrà lloc el dilluns 30 de novembre.

 

Compromeses amb tu!

Cuida del teu treball. Afilia’t a CCOO Serveis!

https://afiliat.ccoo.cat/