Aeroport d'"El Prat" Barcelona - Dias 22, 23, 29 i 30 de desembre

CCOO ES MOBILITZARÀ PER L'HOSTALERIA EN ELS AEROPORTS


AENA vol dividir la licitació pública d'espais d?hostaleria dels aeroports, per a CCOO i UGT aquesta mesura pot afectar negativament a l'ocupació i als drets dels treballadors i treballadores, precaritzant les seves condicions de treball socials i econòmiques; per això convoquen mobilitzacions els propers dies 22, 23, 29 i 30 de desembre amb jornades d'atures de dues hores de 13 a 15 hores en El Prat de Barcelona i altres principals aeroports espanyols.


No a la Divisió de la Restauració Aeroportuària

En determinats aeroports l'empresa AENA encarregada de la seva gestió, ha tret a licitació pública determinats espais d'Hostaleria augmentant el nombre de lots, no solament per la creació de lots nous, sinó, dividint els existents fins avui, és aquesta última circumstància la que pot afectar negativament a l'ocupació i als drets dels treballadors i treballadores de l'Hostaleria, precarizant les seves condicions de treball socials i econòmiques.

Fins ara això ha tingut lloc en els aeroports de Barcelona, Las Palmas de Gran Canàries i recentment a Màlaga, però és probable que, en un afany recaptatori disfressat de defensa de l'interès dels usuaris, de millora del servei i la competitivitat, pretengui fer-ho en altres aeroports, gens més lluny de la realitat, el servei als viatgers empitjorarà.

CCOO i UGT convoquen als treballadors i treballadores d'Hostaleria dels aeroports, a una sèrie de mesures d'actuació, entre elles la realització d'unes jornades d'atur de 2 hores diàries de 13 a 15 hores i mobilització dels treballadors per als propers dies 22,23,29 i 30 de desembre en els principals aeroports espanyols, amb l'objecte que quedi clar que els treballadors i treballadores i els sindicats estem disposats a defensar els nostres drets que es concreten en els següents punts.

"- Manifestem una vegada més la nostra discrepància, desacord i oposició a la divisió dels restaurants i bars dels Aeroports.

- La subrogació de tot el personal en l'àmbit de l'activitat de l'hostaleria i la restauració en tots els supòsits de successió o substitució d'empreses (contractació o subcontractació) realitzat en els aeroports.

- L'aplicació obligatòria dels acords i convenis sectorials d'hostaleria i restauració. Així com les millores econòmiques i socials que es tinguin pactades, individual o col·lectivament; els sistemes de productivitat i percentatges de serveis.

- El manteniment del nivell d'ocupació mentre duri la concessió. En el cas d'haver d'acudir a mesures que afectin a l'ocupació, l'empresa propietària és a dir AENA, adquireix el compromís perquè les plantilles existents mantinguin les seves condicions de treball, habilitant els mitjans necessaris per a tal fi.

- El compromís d'ocupació i de reubicació al centre de treball en cas de disfuncions produïdes per canvis en la concessió.

- Compromís de no externalització de serveis per part de les adjudicatàries.

- Revisió de les condicions econòmiques del concurs, en el cas que l'empresa adjudicatària present pèrdues econòmiques, per assegurar la viabilitat de la concessió i evitin el recurs a mesures com ETS, ERTES etc.

- De cara a les noves licitacions, els possibles canvis que es puguin plantejar es pactaran amb la representació legal dels treballadors i treballadores de cada unitat/centre de treball, i amb presència dels sindicats amb representació en els Comitès d'empreses.

- Major i millor informació a la representació legal dels treballadors. Tant en la convocatòria del concurs com en posteriors fases del procés.

Tot això està ocorrent mentre AENA ha multiplicat els seus beneficis per l'explotació de cafeteries i restaurants. Els usuaris no han rebut un millor servei, ni els treballadors, artífexs també d'aquest augment d'ingressos, han experimentat millora alguna en les seves condicions.

CCOO i UGT denunciem també el silenci de les empreses que, en un desistiment clar de la seva responsabilitat cap als seus treballadors i treballadores, romanen mudes davant aquest tipus d'actuacions.?

CCOO Serveis Catalunya


En l'Aeroport de Barcelona-El Prat es realitzaran CONCENTRACIONS de protesta en Arribades Nacionals de la T-1 (La Plaça) de 13 hores a 15 hores, dies 22,23,29 i 30 de desembre