CCOO demana una reunió amb la direcció d'Inspecció de Treball de Catalunya per impedir la vulneració dels drets laborals al sector turístic


El 25 d'octubre a les 10 hores a la seu de la Inspecció de Treball de Catalunya, c/ Sepúlveda,148, CCOO lliurarà un escrit per demanar una reunió amb la seva directora per abordar la problemàtica laboral de forma urgent en els sectors de l'hostaleria i restauració. Com va anunciar CCOO Serveis de Catalunya en roda de premsa del passat 20 d'octubre a Girona, aquesta actuació és una de les previstes per arribar a un model turístic que respecti els drets laborals i que el turisme sigui un sector productiu important, sostenible i de qualitat a Catalunya.

Amb aquesta reunió, CCOO demanarà un pla d'actuació concret per als sectors de l'hostaleria i restauració per evitar la contractació en frau de llei, contractes a temps parcial que superen les hores contractades, externalització que comporten prestamisme laboral; entre altres vulneracions dels drets laborals que es constaten en molts centres de treball a Catalunya on molts d'ells no tenen representació sindical per poder denunciar-ho directament.

CCOO avança que un altre acció prevista serà per al proper 3 de novembre amb la realització d'una concentració davant un hotel emblemàtic de la ciutat de Barcelona, que ja s'informarà més endavant, on més del 90% de la seva plantilla és externa i per tant és "emblemàtic" també en la vulneració dels drets laborals.

CCOO Serveis Catalunya

 



Convocatòria: Dimarts 25 d'octubre a les 10 hores - Direcció General d'Inspecció de Treball de Catalunya - c/ Sepúlveda, 148-150 - Barcelona