CCOO ajorna la vaga dels supermercats de GLOVO prevista pels dels dies 3, 4 i 5 de setembre


S’ajorna la vaga per donar oportunitat a l’espai de negociació que s’ha obert amb l’empresa després de l’èxit de la vaga del passat cap de setmana i es manté de moment la convocatòria de vaga pels propers 10, 11 i 12 de setembre.

- - - - - - - -

CCOO aplaza la huelga de los supermercados de Glovo prevista para los días 3, 4 y 5 de setiembre

Se aplaza la huelga para dar oportunidad al espacio de negociación que se ha abierto con la empresa tras el éxito de la huelga del pasado fin de semana y se mantiene de momento la convocatoria de los días 10, 11 y 12 de setiembre.


La huelga del pasado fin de semana fue un éxito sin precedentes en una empresa de reparto de plataforma digital y ha obligado a la empresa a negociar las condiciones laborales de los trabajadores y trabajadoras.

La huelga convocada por CCOO de Catalunya a los supermercados de Glovo el pasado fin de semana fue un éxito sin precedentes que ha llevado a la empresa a empezar a mover ficha y ya está proponiendo contratos indefinidos a algunos trabajadores y se ha puesto en contacto con CCOO para abrir negociaciones, lo que abre un escenario nuevo en el que hay que dar una oportunidad y que hay que explorar.

Ante esta nueva situación, CCOO ha propuesto aplazar la huelga de los días, 3, 4 y 5 de septiembre en los supermercados de Glovo, manteniendo la que está convocada los días 10, 11 y 12 de septiembre.

La empresa no se esperaba que los trabajadores y trabajadoras de sus supermercados, acompañados por CCOO, fueran capaces de conseguir que Glovo cerrara la APP y no salieran pedidos durante todo el fin de semana. Esta ha sido la primera huelga convocada legalmente y que ha tenido lugar en una empresa de reparto de plataforma digital en Europa, con un éxito indiscutible. La valentía y el compromiso del colectivo de trabajadores y trabajadoras de supermercados, conjuntamente con la implicación de CCOO, han conseguido trasladar a la opinión pública la información de las condiciones laborales inadmisibles con las que trabaja este colectivo.

Al mismo tiempo, CCOO ha ampliado denuncia a Inspección de Trabajo contra Glovo por cesión ilegal de trabajadores, con otras denuncias por el incumplimiento del Salario Mínimo Interprofesional, de la Ley de Prevención de Riesgos Laborales y la vulneración del derecho fundamental de huelga.

Habrá que esperar al resultado de las negociaciones con la empresa y las propuestas que ésta ponga sobre la mesa para valorar el mantenimiento o no de la convocatoria de huelga.

- - - - - - -

CCOO ajorna la vaga dels supermercats de GLOVO prevista pels dels dies 3, 4 i 5 de setembre

S’ajorna la vaga per donar oportunitat a l’espai de negociació que s’ha obert amb l’empresa després de l’èxit de la vaga del passat cap de setmana i es manté de moment la convocatòria de vaga pels propers 10, 11 i 12 de setembre.

La vaga del passat cap de setmana va ser un èxit sense precedents en una empresa de repartiment de plataforma digital i ha obligat a l’empresa a negociar les condicions laborals dels treballadors i treballadores

La vaga convocada per CCOO de Catalunya als supermercats de Glovo el passat cap de setmana va ser un èxit sense precedents que ha portat a l’empresa a començar a moure fitxa i ja està proposant contractes indefinits a alguns treballadors i s’ha posat en contacte amb CCOO per obrir negociacions, fet que obre un escenari nou al que cal donar una oportunitat i que cal explorar.

Davant aquesta nova situació, CCOO ha proposat ajornar la vaga dels dies, 3, 4 i 5 de setembre als supermercats de Glovo, mantenint la que està convocada els dies 10, 11 i 12 de setembre.

L’empresa no s’esperava que els treballadors i treballadores dels seus supermercats, acompanyats per CCOO, fossin capaços d’aconseguir que Glovo tanqués l’APP i no sortissin comandes durant tot el cap de setmana. Aquesta ha estat la primera vaga convocada legalment i que ha tingut lloc en una empresa de repartiment de plataforma digital a Europa, amb un èxit indiscutible. La valentia i el compromís del col·lectiu de treballadors i treballadores de supermercats, conjuntament amb la implicació de CCOO, han aconseguit traslladar a l’opinió pública la informació de les condicions laborals inadmissibles amb les que treballa aquest col·lectiu.

Al mateix temps, CCOO ha ampliat la denuncia a Inspecció de Treball contra Glovo per cessió il·legal de treballadors, amb altres denúncies per l’incompliment del Salari Mínim Interprofessional, de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la vulneració del dret fonamental de vaga.

Caldrà esperar al resultat de les negociacions amb l’empresa i les propostes que aquesta posi sobre la taula per valorar el manteniment o no de la convocatòria de vaga.

CCOO de Catalunya