A Catalunya hi treballen més de 200 persones ubicades a El Prat de Llobregat

CCOO denuncia que el Grup Newrest (del sector del càtering aeri) planteja acomiadaments massius de forma desproporcionada i oportunista


càtering aeri ERO ERTO

La multinacional del càtering aeri, Grup Newrest, ha notificat la intenció d’executar acomiadaments massius encoberta en un procediment mixta (ERO+ERTO) que segons dades facilitades per l’empresa pretén reduir més d'un 42 % del personal de les empreses del Grup, 481 persones treballadores d’una plantilla total de 1.124 arreu de l’estat.


A Catalunya, Newrest disposa de dos centres de treball amb més de 200 persones, majoritàriament ubicades a El Prat de Llobregat, més dues persones treballadores a Girona. L'empresa pretén acomiadar més del 25 % d'elles.

El personal del Grup Newrest pateix, des del mes de març, un ERTO de força major sense cap mesura d'acompanyament econòmica ni social. Amb una situació econòmica molt difícil, derivada de la manca d'activitat aèria, la direcció planteja ara, a més, extincions massives i definitives.

Des de CCOO valorem les propostes de l'empresa com desproporcionades i oportunistes, ja que a Catalunya ja plantejaven l'ERO des del novembre del 2019, sense la pandèmia com a excusa.

La crisi del COVID és conjuntural i s'han establert mesures flexibles, de les quals CCOO ha sigut promotora i està sent garant, per a evitar la destrucció de llocs de treball i mantenir el teixit productiu, mesures amb les quals Newrest pot seguir afrontant la situació, sense mesures més traumàtiques.

Per a CCOO l’objectiu de l’empresa sembla ser el de desprendre’s de gran part d’una plantilla qualificada i amb experiència d’anys de treball, amb condicions de treball dignes, per anar substituint-les per una plantilla de menor salari i condicions de treball, i així augmentar els beneficis a costa únicament d’abaratir els costos laborals.

CCOO Serveis Catalunya