Els treballadors de l'hostaleria de l'aeroport d'El Prat de Barcelona compleixen el seu 25è dia de vaga


Des de CCOO i UGT han traslladat al President d'AENA, els quatre punts que ha aprovat l'assemblea de treballadors i treballadores que permetrien desconvocar la vaga:

- Compromís de les empreses adjudicatàries de procedir al repartiment de les treballadores i els treballadors utilitzant criteris racionals i amb la participació del Comitè d'empresa.

- Manteniment dels drets de representació dels treballadors que siguin subrogats, en els termes establerts en l'Art. 64 del vigent Acord Laboral Estatal d'Hostaleria (V ALEH), així com els de els representants que no canvien d'empresa i per consegüents no es veuen afectats per subrogació.

- Aplicació en totes les empreses del Conveni d'Hostaleria de Catalunya i no convenis d'empresa que suposen un perjudici econòmic i social per als treballadors i treballadores podent implicar, a més, una competència deslleial entre empreses.

- Manteniment dels acords de millora i pactes aconseguits (complement de servei i percentatge de participació en vendes) en l'empresa Pans-Food amb el comitè d'empresa.

Des d'aquí esperem que el Ministeri de Foment i el gestor aeroportuari AENA assumeixin el compromís de garantir les condicions laborals dels treballadors, per a això demanem al President d'AENA que se sentin a negociar amb tots els actors implicats tant empreses concessionàries com a representants dels treballadors i treballadores per garantir el compliment de tot l'anterior.

CCOO i UGT, al costat dels treballadors dels serveis de restauració dels aeroports espanyols, anem a seguir treballant perquè es respectin i garanteixin les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores de l'hostaleria dels aeroports a nivell estatal. Volem deixar constància del nostre suport i solidaritat amb els 420 treballadors i treballadores de l'Hostaleria de l'aeroport del Prat, que a dia d'avui, continuen en vaga des del passat 24 de març per defensar la seva ocupació i les seves condicions socials i econòmiques.

CCOO Serveis Catalunya