sector d'hostaleria

"Vint-i-vuit mil ocupacions depenen de l'inici del programa de vacances de l'IMSERSO"


CCOO recorda que són més d'un milió els pensionistes i jubilats i jubilades afectades i prop de 9 milions d'estades hoteleres.

CCOO recorda que a més dels inconvenients que el retard en l'adjudicació del programa ha ocasionat als prop d'1 milió de pensionistes i jubilats que participen en aquest programa públic de vacances, una part substancial dels prop de 300 hotels, empreses de transport, agència de viatges, etc. i els gairebé 28.000 treballadors que conformen les seves plantilles, depenen de la posada en marxa immediata del Programa de Turisme Social de l'IMSERSO per no veure's obligats a tancar les seves portes durant l'època de temporada baixa. Per això, CCOO reclama l'engegada immediata dels Lots 1 (amb destinacions en les costes peninsulars), dotat amb un pressupost de 277 milions d'euros, i 3 (amb destinacions d'interior), dotat amb un import de 71 milions d'euros, en els quals s'ha dividit el programa i que no han estat objecte de recurs en la nova adjudicació.

Respecte del Lot 2 (amb destinacions a Balears i Canàries), i que compta amb un pressupost de 198 milions d'euros, CCOO sol?licita a l'Administració competent que resolgui al més aviat possible el nou recurs plantejat per una de les licitadores, de manera que també pugui iniciar-se en el menor termini possible. En aquest sentit assenyala la seva preocupació per l'anunci realitzat per una de les parts d'acudir a un procediment contenciós-administratiu en l'Audiència Nacional en el qual estaria per determinar si es contempla una hipotètica paralització de l'adjudicació com a mesura cautelar fins que es resolgui el recurs.

CCOO recorda també que a més de les plantilles de treballadors directament afectats pel retard d?iniciar el programa, també es veuen compromesa l'activitat d'altres sectors tals com el comerç minorista, els bars i restaurants, empreses d'oci, etc. que en les destinacions d'aquest programa de vacances també s'estan veient afectats.

CCOO Servicios