Conveni ITV Catalunya: PROPOSTA SALARIAL DE LA PATRONAL "INSUFICIENT"


Avui 27 d'octubre del 2022, ha tingut lloc una nova reunió per a la negociació del VI conveni col·lectiu d'empreses d'inspecció Tècnica de Vehicles de Catalunya.

- - - - -

Convenio ITV Catalunya: PROPUESTA SALARIAL DE LA PATRONAL “INSUFICIENTE”

Hoy 27 de octubre de 2022, ha tenido lugar una nueva reunión para la negociación del VI convenio colectivo de empresas de inspección Técnica de Vehículos de Catalunya.


La Patronal després de tenir bloquejada la negociació i no haver fet cap proposta econòmica, ha presentat avui, una proposta “Insuficient” per als sindicats, que consisteix en un increment salarial del 7,5% distribuït en tres anys, és a dir, un 2,5% de mitjana per a cada any, sense revisió salarial vinculada a l'IPC o a qualsevol altre indicador i sense les variables regulades a l'anterior conveni.

 

A més de la proposta econòmica, la patronal planteja que l'import de tots els triennis correspongui al múltiple del primer trienni, retallant així els imports per antiguitat per als triennis 6è, 7è i 8è passant del 10% actual al 3,8% aprox.

 

Dins aquest “despropòsit” de retallades socials i pèrdua del poder adquisitiu, la patronal ha continuat amb les seves propostes de no complementar fins al 100% del salari les contingències comunes o accident de treball, així com modificar els períodes de gaudi de vacances.

 

Els tres sindicats hem presentat una proposta conjunta que consisteix a:

 

  • Increment salarial (també de plusos i variables) amb clàusula de revisió salarial lligada a l'IPC, així com mantenir les variables regulades en conveni.
  • Regular la distribució irregular de la jornada on haurà d'existir acord amb la representació social a cada àmbit, perquè les empreses puguin aplicar-la.
  • Ordenar els grups professionals, incloent-hi nous grups diferenciats com són conductors, porters o inspector de taxis, entre d'altres.
  • Reduir la jornada i establir el descans setmanal en dos dies
  • Eliminar les limitacions dels mesos de juliol i agost pels permisos sense sou i vacances.
  • Millorar l'acumulació per lactància, la reducció de jornada per guarda legal i l'adaptació de la jornada per permetre la conciliació.
  • Regular el contracte fix discontinu.
  • Millorar la salut laboral respecte a les avaluacions dels riscos psicosocials, així com l’adaptació del lloc de treball per declaració d’ineptitud sobrevinguda per part de vigilància de la salut.

 

Els sindicats no estem disposats a introduir al conveni cap aspecte que suposi empitjorar condicions de treball i drets. Així que el proper conveni col·lectiu ha de ser avançat tant en matèria salarial com en drets socials.

També hem decidit mantenir les concentracions, la propera per al dia 9 de novembre, i no descartem la possibilitat de convocatòria de vaga si segueix l'estancament a la negociació.

 

La propera reunió serà el 15 de novembre. Continuarem informant!

- - - - - -

 

PROPUESTA SALARIAL DE LA PATRONAL “INSUFICIENTE”

Hoy 27 de octubre de 2022, ha tenido lugar una nueva reunión para la negociación del VI convenio colectivo de empresas de inspección Técnica de Vehículos de Catalunya.

La Patronal después de tener bloqueada la negociación y no haber hecho ninguna propuesta económica, ha presentado hoy una propuesta “Insuficiente” para los sindicatos, que consiste en un incremento salarial del 7,5% distribuido en tres años, es decir, un 2,5% de promedio para cada año, sin revisión salarial vinculada al IPC o a cualquier otro indicador y sin los variables regulados en el anterior convenio.

Además de la propuesta económica, la patronal plantea que el importe de todos los trienios corresponda al múltiplo del primer trienio, recortando así los importes por antigüedad para los trienios 6º, 7º y 8º pasando del 10% actual al 3,8% aprox.

Dentro de este “despropósito” de recortes sociales y pérdida del poder adquisitivo, la patronal ha continuado con sus propuestas de no complementar hasta el 100% del salario las contingencias comunes o accidente de trabajo, así como de modificar los periodos de disfrute de vacaciones.

Los tres sindicatos hemos presentado una propuesta conjunta que consiste en:

  • Incremento salarial (también de pluses y variables) con cláusula de revisión salarial ligada al IPC, así como mantener los variables regulados en convenio
  • Regular la distribución irregular de la jornada donde deba existir acuerdo con la representación social en cada ámbito, para que las empresas puedan aplicarla.
  • Ordenar los grupos profesionales, incluyendo nuevos grupos diferenciados como son conductores, porteros o inspector de taxis, entre otros.
  • Reducir la jornada y establecer el descanso semanal en dos días
  • Eliminar las limitaciones de los meses de julio y agosto para los permisos sin sueldo y vacaciones.
  • Mejorar la acumulación por lactancia, la reducción de jornada por guarda legal y la adaptación de la jornada para permitir la conciliación.
  • Regular el contrato fijo discontinuo.
  • Mejorar la salud laboral respecto a las evaluaciones de los riesgos psicosociales, así como la adaptación del puesto de trabajo por declaración de ineptitud sobrevenida por parte de vigilancia de la salud.

Los sindicatos no estamos dispuestos a introducir en el convenio ningún aspecto que suponga empeorar condiciones de trabajo y derechos. Así que el próximo convenio colectivo tiene que ser de avance tanto en materia salarial como en derechos sociales.

También hemos decidido mantener las concentraciones, la próxima para el día 9 de noviembre, y no descartamos la posibilidad de convocatoria de huelga si sigue el estancamiento en la negociación.

La próxima reunión será el 15 de noviembre.

¡Seguiremos informando!


>> Comunicat conjunt Conveni d’ITV Catalunya 27/10/22

CONCENTRACIÓ 9 de novembre a les 10 hores davant centre de treball ITV c/Còrcega 384-392 Barcelona