A Catalunya hi ha 343 persones afectades de 12 hotels de NH

Signat acord per a un segon ERTO a NH


El 26 de juny, CCOO Serveis va signar un acord amb NH per a la implantació d'un ERTO per causes objectives, organitzatives, i de producció en els Serveis Centrals de la cadena hotelera.


L'acord contempla qüestions com el complement de la prestació per desocupació, la possibilitat de sol·licitar bestretes o el manteniment de beneficis socials com la tarifa d'empleat. A més, l'empresa ha de posar a disposició de les persones en suspensió de contracte i reducció de jornada un pla de formació en línia específic per potenciar la seva ocupabilitat.

Les empreses afectades per aquest ERTO són ??NH Hotels Espanya (CS Spain Madrid i Barcelona), COPERAMA Holding, COPERAMA Spain i NH Hotels (CS Corporate). El ERTO finalitzarà el 31 d'octubre i les persones afectades són les següents:

- Persones no afectades: 9

- Persones afectats amb una reducció de jornada entre el 10 - 20%: 157

- Persones afectades amb una reducció de l'21 - 40%: 75

- Persones afectades amb una reducció de l'50%: 109

- Suspensió 100%: 289

L'empresa també s'ha compromès a gestionar les prestacions per desocupació corresponents a cada persona. Així mateix, s'estableix una comissió de seguiment que es reunirà quinzenalment per afectar o desafecta a treballadors en funció de les necessitats. Igualment s'han de determinar els criteris de rotació i tota aquella informació que sigui necessària per al compliment del que s'ha pactat.

CCOO Serveis valora l'acord de forma positiva, ja que millora les condicions previstes per la llei per a les persones afectades per un ERTO.

CCOO Servicios