Grup propietat del president del Gremi d´Hotels de Barcelona

CCOO denuncia que el grup hostaler Selenta vol acomiadar als seus treballadors fixos

L’Hotel Don Carlos de Marbella li ha plantejat una disjuntiva a la seva plantilla fixa: o es redueixen la seva jornada un 41,67% o reben una carta d’acomiadament. Per a CCOO aquesta maniobra és un clar xantatge que persegueix l’objectiu de reconvertir un hotel d’obertura permanent en un hotel de temporada. L’Hotel Don Carlos pertany a Selenta Group, propietat de Jordi Mestre, que és president del Gremi d’Hotels de Barcelona.


Al març, després de la declaració de l’Estat d’alarma, l’Hotel Don Carlos de Marbella va presentar un ERTO per força major fins al 30 de juny. Abans de saber si el Govern anava a prorrogar aquests ERTOs, la direcció de l’hotel li va plantejar a la representació legal dels treballadors la necessitat de negociar un ERTO per motius organitzatius. Davant l’alternativa d’un ERO, es va tancar un acord per a aplicar aquest ERTO de l’1 de juliol al 30 de setembre.

Però la direcció de l’hotel ha decidit que no vol mesures temporals, vol fer canvis estructurals. L’objectiu és convertir-se en un hotel de temporada i perquè aquest gir empresarial es produeixi no pot tenir treballadors fixos a temps complet. Per tant li va dir la seva plantilla fixa (94 persones) que havien de reduir-se la seva jornada un 41,67%. La plantilla va dir que no i l’empresa ha presentat un ERO extintiu per a tota la plantilla fixa.

CCOO interpreta aquests fets com un xantatge sense justificació legal i, per tant, si es fes efectiu l’ERO (el període de consultes acaba el 16 de juliol), posarà la corresponent denúncia davant els tribunals, però mentre transcorre el procediment legal aquestes 94 persones perdran el seu lloc de treball.

L’hotel compta amb 52 treballadors i treballadores fixes discontínues, plantilla insuficient per a atendre l’hotel si es fa efectiu l’ERO per a la plantilla fixa. Per a CCOO, l’única conclusió possible és que l’hotel contractarà nou personal amb contractes parcials i amb pitjors condicions laborals.

CCOO entén que el context que està vivint el país és molt difícil per al sector hostaler, però també és important assenyalar que tots els experts coincideixen que és una situació conjuntural. En aquest sentit, s’estan realitzant esforços tant des de les empreses com des de les plantilles i des de l’Administració.

...tot aquest procés compta amb el beneplàcit de la direcció del Grup Selenta, propietat de Jordi Mestre que és president del Gremi d’Hotels de Barcelona.

El 2019, l’Hotel Don Carlos va facturar 20 milions d’euros, 4 milions de beneficis.

És important assenyalar que tot aquest procés compta amb el beneplàcit de la direcció del grup Selenta, propietat del president del Gremi d’Hotels de Barcelona. A més de l’Hotel Don Carlos, Selenta Group compta amb l’Hotel Sofia a Barcelona, l’Hotel Sir Anthony a Tenerife, el Resort Mare Nostrum a Tenerife i els hotels Expo Hotel Be Urban a Barcelona i València.

CCOO Servicios