Negociació col.lectiva

SENSE AVENÇOS EN LA MESA DEL CONVENI DE BANCA


Recapitulem. El 15/12/2015 vam aconseguim que l'AEB acceptés un acord de pròrroga de la vigència del Conveni fins al 26/02/2016 i que abonés un lliurament a compte per 2015, fixant-se un llistat d'assumptes d'interès, d'ambdues parts, com a guia per seguir discutint.

Encara que algun/us sindicat/s ens diuen que la fi de la ultraactividad no comporta cap conseqüència, gairebé que ens van fer un favor amb la reforma laboral (què perjudicial és la ignorància barrejada amb la mala intenció!), CCOO creiem molt útil la pròrroga del Conveni, ja que allunya la guillotina de la reforma laboral contra la negociació col·lectiva. Com hi ha qui sembra dubtes, explicarem -en full apart- el que suposaria i, encara que no és l'infern etern, només cal saber que un dels principals problemes és la incertesa jurídica que introduiria en els nostres salaris i drets. Tenir Conveni, sobra dir que no qualsevol Conveni, és millor que no tenir-ne.

Tots els sindicats han fet seva la nostra protesta per l'actitud dels bancs de compensar i absorbir l'import del lliurament a compte en aquesta nòmina, en tractar-se d'uns imports encara provisionals i que, en tot cas podria fer-se una vegada signat el Conveni i sobre imports definitius. El del Conveni s'abona, per això és tan important, i el que resten és dels Complements voluntaris. 

Respecte als continguts, que aquesta és la clau, no hem aconseguit cap avanç en la reunió d'avui de la Mesa, encara que hem parlat sobre pujades salarials, control horari, mobilitat, sense concretar cap nova proposta. En aquesta discussió CCOO hem reiterat, una vegada més, la nostra proposta salarial, que inclou no tocar l'antiguitat, d'horaris, que inclou no anar cap a la jornada partida, o sobre mobilitat, que inclou no tocar el límit dels 25 km.

Cap de les parts renuncia a cap dels seus plantejaments d'inici. El Conveni segueix obert. És el moment de sumar forces, de fer veure a l'AEB que no hi ha consens en el Conveni que pretenen, almenys ho diem per CCOO i convençuts que també per la generalitat de les plantilles. Dividir, difamar, dedicar energies a criticar als que estem negociant, solament té un beneficiari i és en l'altra banda de la taula. Hem fixat la propera reunió de Mesa pel 10 de Febrer.

És urgent, i segueix sent necessària i imprescindible, la participació i el suport de cada treballador, cada treballadora, per aconseguir el Conveni que necessitem.

ÉS TEMPS D'AVANÇAR, ÉS TEMPS D'UN BON CONVENI