Negociació col.lectivo

CCOO ENS MOBILITZEM PEL CONVENI


Avui dia 27 de maig, CCOO juntament amb d'altres sindicats, ens hem concentrat a l'entrada de la reunió de la Mesa de Conveni per reivindicar que s'abordin les solucions que necessiten les plantilles del sector.

I, per descomptat, per rebutjar les amenaces i coaccions que està realitzant la direcció de Bankia perquè la majoria de la plantilla treballi amb jornada partida, vulnerant l'horari de conveni.

També hem expressat, tant al carrer com posteriorment a la Mesa, el nostre rebuig als plantejaments que ens van fer les direccions de les empreses en l'última reunió.

La patronal, amb la cridanera absència de Bankia a la mesa d'avui, segueix mantenint els seus postulats pel que fa a la desregulació de jornades i horaris del sector. És la seva manera de blanquejar les hores "negres": consolidar en conveni el treballar de sol a sol.

CCOO seguirem plantant batalla si la Patronal insisteix en enderrocar el Conveni i mantenir la seva actitud immobilista. Recordeu que els seus plantejaments passen per buidar-lo de contingut, desregular qüestions fonamentals com l'horari o la mobilitat geogràfica, suprimir la carrera per experiència, classificació oficines, oposicions i qualsevol altre ascens que sigui objectiu. Ho venim repetint, NO volem ser un sector low cost i el que toca és que es reconegui la nostra professionalitat.

Les plantilles ja hem pagat molt cara aquesta crisi, la pèssima gestió dels equips directius i l'espoli que han patit les entitats amb actuacions delictives que s'estan jutjant: un de cada tres llocs de treball s'ha perdut, hem tingut congelats els salaris durant 3 anys, vivim situacions de pressió i tensió generalitzades, amb prolongacions continuades de la jornada laboral, i ara una volta de rosca més amb aquesta agressió sense precedents a unes plantilles que no s'ho mereixen.

A l'última reunió CCOO al costat d'altres sindicats vam presentar un document de treball amb quatre punts en comú que entenem que han de ser la base de negociació i de resolució d'aquest Conveni:
  •   Ocupació: Garantia de passi a fix de la nova contractació, substitució de les absències, etc.
  •   Salaris: Increments del 3% el 2015 i 2% la resta, amb clàusula revisió a l'alça.
  •   Jornada: Consolidar dia lliure disposició, eliminació tarda dijous i control horari efectiu.
  •   Desenvolupament professional: nivells adequats a la funció i objectivar salaris.
Al costat de la resta de reivindicacions que ja vam presentar, CCOO requerim un Conveni adequat al context de recuperació econòmica, a les clares millores i increments notables en els comptes de resultats de les empreses i en correlació als increments retributius que s'estan aprovant (amb el vot en contra de CCOO allà on som presents) per a equips directius i membres de Consells d'Administració.